Huldiging breakdancer Lorenzo Caboni

Nederweert – (Foto’s) Het gemeentebestuur van Nederweert is trots op inwoner Lorenzo Caboni (12 jaar). Onlangs won Lorenzo het wereldkampioenschap breakdance in de Franse stad Toulouse. Je kent Lorenzo wellicht ook van de Fresh Allstars van Dansschool Fresh.

Aan het begin van de ontvangst van de Koninklijk gedecoreerden en ereburgers van Nederweert op vrijdag 27 april (Koningsdag) werd de breakdancer op het bordes voor het gemeentehuis door burgemeester Evers gehuldigd voor deze uitzonderlijke prestatie. Harmonie Sint Joseph brengt ook hem die dag een aubade. Voorafgaand ontving het gemeentebestuur Lorenzo en zijn familie in het gemeentehuis.

Elk jaar vindt in Toulouse het evenement ‘Nothing 2Looz’ plaats. Het concept van deze wedstrijd is simpel. Wereldwijd worden de beste acht dansers uitgenodigd. Deze dansers worden verdeeld over twee poules. De winnaars van beide poules dansen uiteindelijk tegen elkaar in een finale-battle.

Lorenzo nam het op tegen enkele favorieten waaronder B-Boy Grom uit Rusland, B-Girl Terra uit Engeland en B-Boy Tsukki uit Japan. De ingetogen danser heeft de afgelopen periode hard gewerkt aan een aantal verbeterpunten. Zijn rustige karakter werkte in zijn vorige battles wel eens in zijn nadeel. Lorenzo oversteeg dit keer zichzelf en kwam met een ‘attitude‘ als nooit tevoren. Na in de eerste rondes o.a. Terra en Grom te hebben verslagen, nam hij het in de finale op tegen Tsukki uit Japan.

Na een spannende battle koos de jury uiteindelijk Lorenzo als winnaar van dit wereldkampioenschap.

In 2017 ontving Lorenzo vanwege zijn bijzondere prestaties tijdens de Nieuwjaarsreceptie het Gemeentecompliment Sportief Nederweert als blijk van waardering.