We Pink Your Day

Marianne Dignouts kwam al jong in aanraking met kanker. Toen men haar op 17-jarige leeftijd het verhaal over een zeer ernstig zieke cliënt vertelde, waar men in het ziekenhuis verpleegkundig personeel voor zocht, wist ze meteen: dit wil ik. Vervolgens heeft ze de opleiding tot A-verpleegkundige gevolgd en doorgestudeerd tot oncologisch kinderverpleegkundige. Ze zat in het eerste oncologisch kinderteam in het ziekenhuis waar ze destijds werkte.

In de loop der jaren werd ze oncologisch medisch voetzorgverlener en zette zich vanaf de beginjaren vrijwillig in voor de gasten van het Toon Hermans Huis. Ze organiseerde in Weert de Sta op dag tegen kanker. Hier deed menig pedicure uit Weert aan mee om samen geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek tegen kanker. Zo groeide haar passie om iets te betekenen voor de medemens die door kanker geraakt werd.

Tijdens haar studie tot OVV kwam ze in aanraking met de Nationale dag; Viva la donna. Deze organisatie hield op te bestaan, waarna ze voor Weert een doorstart organiseerde in de vorm van WPYD (We Pink Your Day). Dit heeft ze 4 jaar lang kunnen organiseren met Bernadette van Lierop en Ria Lamerikx. Helaas heeft Bernadette vorig jaar haar korte strijd tegen kanker verloren.

Ria en Marianne willen deze dag niet verloren laten gaan. Zeker nu niet, omdat ze uit ervaring weten hoe bijzonder het is om dit te mogen en te kunnen doen. Daarom wordt WPYD dit jaar voor de 5e keer georganiseerd en wel op 25 mei.

We Pink your Day is de Weerter Verwendag voor vrouwen met kanker, en voor hen die ervoor behandeld zijn. Tijdens en na de diagnose en de zware behandelingen ontzien vrouwen met kanker vaak hun gezin, kinderen, baan, partner en familie. “Gewoon doorgaan” is dan een veel gehoord motto. Daarom organiseren zij voor het vijfde jaar op rij een bijzondere (gratis) wellnessdag voor deze moedige vrouwen. Men kan zichzelf, vrouw, vriendin, buurvrouw opgeven voor deze verwendag

Programma WPYD 2018

– Oncologische manicure wellness
– Camouflage, make-up en oedeemtherapie
– Overbeharing bij hormoontherapie
– Huidverzorging na chemotherapie
– Oncologische massage
– Oncologische schoonheidsspecialiste
– Voetwellness
– Creatieve workshop; Ketting maken van speksteen
– Creatieve workshop; De steen als metafoor voor jezelf
– Stadswandeling met aansluitend een high tea

Voor elke gast is er voor of na de activiteit tijd voor een kop koffie / thee en een stukje Weerter vlaai in de huiskamer. De workshops en stadswandeling met high tea zullen ongeveer twee uur duren. De Manicure Wellness is een half uur. Alle overige verwen momenten duren drie kwartier. Er kan daarnaast gedurende de hele dag gebruik gemaakt worden van een handspa (FC4Y) en men kan een portretfoto laten maken. Kapper (Hoofdzaak) is ‘s middags aanwezig voor advies, maar natuurlijk ook om uw haar te stylen.

Locatie: Toon Hermans Huis, Graaf Jacobstraat 1, Weert. Opgeven via: https://www.feetcare4you.nl/wpyd