Update – Burgemeester Heijmans van Weert schuift vanavond aan bij de talkshow van Pauw.

Naar aanleiding van meerde incidenten op het AZC in Weert wil de burgemeester nu maatregelen treffen. Maatregelen die hij al eerder wilde treffen, maar de burgervader voelt zich niet gehoord in politiek Den Haag.

Heijmans is een groep uitgeprocedeerde asielzoekers meer dan zat en wil ze daarom zo snel mogelijk uitzetten. De groep, die volgens Heijmans vooral bestaat uit economische migranten uit veilige Noord-Afrikaanse landen, is de afgelopen weken betrokken bij incidenten in en om het azc. Het gaat bijvoorbeeld om vechtpartijen, drank- en drugsgebruik, diefstal en intimidatie.

Volgens de burgemeester voelen de andere bewoners van het centrum zich niet meer veilig door alle onrust. Vanavond geeft de burgemeester daar een nadere toelichting op. De talkshow is te zien op NPO1 om 23.00 uur.

Avondgasten L1

Burgemeester Heijmans was dinsdagavond ook al te gast bij Avondgasten van L1. Bekijk het fragment via: https://l1.nl/avondgasten-azc-weert-140934/

Fragment Pauw

Bekijk het fragment van Pauw terug via: https://pauw.bnnvara.nl/media/384667.

9 REACTIES

 1. Ik ben voor opvang en voor keihard aanpakken/uitzetten bij crimineel gedrag.
  Ik weet wel waarom ze nog niet weg zijn en ja dat duurt te lang. Kan burgermeester niet helpen. Dus Teejoo, waar laat hij ze dan?

 2. Helaas denk ik dat het ons probleem is. Dit is een probleem van Den Haag. Hij zou de bak ingaan denk ik.
  Nogmaals wil ik melden dat ik het verder eens ben met dat deze enkelen eruit moeten. Nu heeft de burgermeester het gedaan al weet ik eerlijk gezegd niet of hij wat heeft gedaan of heeft kunnen doen tot nu.
  Kunnen ook defensie de schuld geven. Die moesten zonodig weg hier. Al wilden wij vroeger niet dat het oefenterrein werd opgeschaald want dat zou toen het einde van de geuzendijk zijn geweest…….(zoek het maar na).
  We hebben het zelf gedaan. Komt goed.

 3. In Amsterdam heeft dit uitgeprocedeerd illegaal tuig ook nog het recht om woning te kraken (al dan niet bewoond) Wat dat betreft mogen we ons in de handjes knijpen.

 4. De Burgermeester wilt scoren met Buitenlanders,
  Maar voor zijn eigen burgers is hij niet bereikbaar.
  Allemaal aandacht ! Gemeente Weert is een hoop ellende , iedereen loopt en werkt blindelings naast elkaar. Het eigen personeel weet nog niet eens hoe ze een afspraak met hun Baas kunnen maken.(Burgermeester)
  De Burgermeester moest zich eens meer met zijn eigenvolk bemoeien dan met problemen die je van te voren al aan zag komen..

  Mooi doen voor de media !

  Het eigenvolk laat hij stikken
  Ben al 9 maanden aan het proberen een afspraak te maken. En niemand van de Gemeemte Weert weet hoe dat moet !

 5. Daar heb je wel een punt.
  Wanneer openbare orde en veiligheid (portefeuille burgemeester) in het geding is zijn alle ! middelen geoorloofd om die orde en veiligheid te borgen.
  Een enkeltje naar huis boeken en ze laten begeleiden tot in het vliegtuig.
  Dat zou pas echt goede TV opleveren šŸ˜‰

 6. Als men enig draagvlak voor echte vluchtelingen wil overhouden moet men het kaf van het koren scheiden.
  Anders gaat het toch een keer klappen.

 7. Als het je als bestuurder ontbreekt aan een vooruitziende blik wordt je door problemen als deze links en rechts ingehaald. Nu niet klagen; eigen schuld en zelf oplossen!

Comments are closed.