Burgemeester schuift aan bij Pauw

Update – Burgemeester Heijmans van Weert schuift vanavond aan bij de talkshow van Pauw.

Naar aanleiding van meerde incidenten op het AZC in Weert wil de burgemeester nu maatregelen treffen. Maatregelen die hij al eerder wilde treffen, maar de burgervader voelt zich niet gehoord in politiek Den Haag.

Heijmans is een groep uitgeprocedeerde asielzoekers meer dan zat en wil ze daarom zo snel mogelijk uitzetten. De groep, die volgens Heijmans vooral bestaat uit economische migranten uit veilige Noord-Afrikaanse landen, is de afgelopen weken betrokken bij incidenten in en om het azc. Het gaat bijvoorbeeld om vechtpartijen, drank- en drugsgebruik, diefstal en intimidatie.

Volgens de burgemeester voelen de andere bewoners van het centrum zich niet meer veilig door alle onrust. Vanavond geeft de burgemeester daar een nadere toelichting op. De talkshow is te zien op NPO1 om 23.00 uur.

Avondgasten L1

Burgemeester Heijmans was dinsdagavond ook al te gast bij Avondgasten van L1. Bekijk het fragment via: https://l1.nl/avondgasten-azc-weert-140934/

Fragment Pauw

Bekijk het fragment van Pauw terug via: https://pauw.bnnvara.nl/media/384667.