Nederweert – (Foto’s) Het zelf trappen, de conditie verbeteren, deelnemen aan het sociale leven, ontspanning in de natuur en buitenlucht zijn factoren die ieder mens toch graag wil behouden. Een duofiets maakt dit mogelijk voor alle doelgroepen. Het is een fiets waar een begeleider en cliënt naast elkaar zitten.

Een duofiets staat al geruime tijd hoog op het verlanglijstje van zorgcentrum St. Joseph (Stichting Land van Horne). Deze fiets is zeer geschikt voor cliënten met de ziekte van Huntington, de ziekte van Alzheimer (dementie) en cliënten die nog graag willen fietsen, maar dit niet zelfstandig (meer) kunnen.

Dankzij de medewerking van de gemeente Nederweert en Medipoint, leverancier van zorg- en welzijnshulpmiddelen, is deze wens in vervulling gegaan. In het kader van een Social Return aan de gemeente Nederweert heeft Medipoint aangeboden een duofiets te schenken.

De duofiets wordt geschonken aan zorgcentrum St. Joseph op voorwaarde dat inwoners van de gemeente Nederweert die door een beperking niet in staat zijn zelfstandig te fietsen deze fiets kunnen lenen. Hiervoor zal een uitleensysteem ontwikkeld worden. Men kan de duofiets lenen door een afspraak te maken bij de receptie van zorgcentrum St. Joseph via telefoonnummer: 0495-631633 (tijdens kantooruren).