Entreegeld voor Blauwe Meertje

Update – Op 8 juni gaat dagstrand het Blauwe Meertje weer open voor inwoners van Weert en omstreken.

Stadstriatlon

De opening valt samen met de Stadstriathlon Weert 2018. In het weekend van 8, 9 en 10 juni is een gedeelte van het strand en de plas dan ook in gebruik voor verschillende zwemonderdelen van het evenement. In het openingsweekend is de entree gratis. Zo kan iedereen het dagstrand op om de atleten aan te moedigen.

Openingstijden en entree

Na het openingsweekend is de entree € 3,- per persoon, zo meldt Kuypers Kessel vrijdagochtend in een persbericht. Voor gezinnen geldt een nog te bepalen gereduceerd tarief. Het strand is tot en met september open, op zonnige dagen met een temperatuur van 23 graden of hoger. Op dagen dat het strand open is, is dat van 10.00 tot 19.00 uur. Eigenaar Centrale Zandwinning Weert BV heeft ook een exploitant gevonden bij wie mensen terecht kunnen voor een drankje. Dat is Jacco Paap, ook wel bekend van Cafe Don Papi in Weert.

Met de fiets

De parkeervoorzieningen bij het Blauwe Meertje zijn beperkt. Daarom is het advies om met de fiets naar het dagstrand te komen.

Update 12.50u – Voorzieningen

Volgens Dagblad de Limburger worden er extra voorzieningen aangelegd. Denk hierbij aan o.a. toiletten, extra parkeerplaatsen en speeltoestellen. Kuypers Kessels, eigenaar van de Centrale Zandwinning, heeft dat echter niet gemeld.