Steeds meer schades verhaald

2 reacties

Bestuurders van motorvoertuigen brengen in de openbare ruimte van de gemeente Weert regelmatig schade toe aan wegmeubilair, verkeerslichten, straatverlichting of groenvoorzieningen. Dat gebeurt onvoorzien, maar soms ook opzettelijk.

Schade in de openbare ruimte verhalen op veroorzakers is een specialisme. De procedure is kennisintensief en kan tijdrovend zijn. Met als gevolg dat sommige schades niet worden verhaald en afgeboekt. Daarom heeft de gemeente sinds 2013/2014 het schadeproces uitbesteed aan het bureau NODR. Sindsdien wordt er veel meer verhaald.

Uitbesteding werpt vruchten af

Het bureau NODR neemt het schadeproces volledig uit handen van de gemeente. Het inzetten van dit bureau werpt zijn vruchten af. Het bedrag dat de gemeente heeft kunnen verhalen is sinds 2015 gestegen van bijna € 45.000, via bijna € 50.000 in 2016, naar ruim € 95.000 in 2017.

Wethouder Van den Heuvel: “Eerder kwamen de kosten van de schades geheel ten laste van het budget van de gemeente. Daarmee betaalden we er met z’n allen aan mee. Dat hoeft nu grotendeels niet meer.”

Kosten bureau

De kosten die het bureau maakt zijn verrekend in de schadebedragen. In de meeste gevallen zijn er dus voor de gemeente Weert geen kosten aan verbonden. Enkel als een schade uiteindelijk niet blijkt te verhalen kunnen er enige kosten ontstaan. Het bureau weet echter goed in te schatten wanneer er succesvol geclaimd kan worden.

Schade melden

Zie je een schade of ben je getuige van het toebrengen van schade aan gemeentelijk eigendom, meld het dan bij de gemeente Weert. Je kan bellen met tel. (0495) 575 000 of het digitale formulier voor meldingen en klachten invullen op www.weert.nl. Als je gegevens hebt over de veroorzaker zijn die van harte welkom.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties