Meth-goederen in loods

112 Weert Reageer 1 min. leestijd

Gisteren deed de landelijke recherche een instap bij een pand aan de Risseweg. Aldaar werden o.a. chemicaliën en gasflessen aangetroffen.

Vandaag heeft de politie de balans opgemaakt en naar buiten gebracht wat men heeft aangetroffen. In de loods stond ruim 10.000 liter aan chemicaliën opgeslagen. Verder werden er 3 reactievaten, waterstofgascilinders en 1000 kilogram aan jodium aan getroffen die bestemd waren voor de productie van methamfetaimne (meth).

De landelijke eenheid van de politie heeft in Weert twee verdachten aangehouden op verdenking van drugshandel. Deze actie vloeit voort uit een onderzoek waarbij op maandag 16 april in samenwerking met Polen een grote drugsactie werd gehouden. Toen werd er ook een inval gedaan bij een pand aan de Kempenweg in Weert.

Op het perceel waar gisteren de ontruiming plaatsvond is ook een garagebedrijf gevestigd. Onbekend is of in de ruimte waar de goederen werden aangetroffen op dat moment tot de garage toebehoorde en/of onderverhuurd was.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie