Samenwerking Jumbo en Voedselbank

Het is een hele uitdaging in supermarkten: Ervoor zorgen dat alle producten vers in de winkel liggen, maar aan het einde van de dag het liefst geen verse producten overhouden en verspillen.

Jumbo Heerschap en de Voedselbank Weert zijn een unieke samenwerking aangegaan. Heerschap is, net als andere supermarkten, een supermarkt die producten aan de voedselbank schenkt die nog niet over de datum zijn. Bedrijfsleider Wim Vaessen: “Binnen Jumbo gelden hele strikte regels over hoe om te gaan met producten die bijna aan datum zijn. Eén van de 7-zekerheden is dan ook: vers is ook écht vers.”

Eenmaal per week komen de vrijwilligers van de Voedselbank Weert langs om deze producten op te halen. Uiteraard zijn deze nog goed te consumeren. Afgelopen tijd is er vanuit Jumbo Heerschap Moesel getest met een vast ophaalmoment door de Voedselbank. Dit is succesvol verlopen, waardoor ook meerdere Heerschap Jumbo’s zich hierbij hebben aangesloten.

Ria Zincken van de Voedselbank Weert: “Dit is een goed voorbeeld van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Mooi om te zien hoe we in de regio steeds meer samenwerkingen aan gaan. Mochten er nog mensen zijn die zich als chauffeur vrijwillig willen inzetten dan horen wij dat graag.”

De Voedselbank Weert

De Voedselbank zamelt gratis voedsel in en stelt hieruit pakketten samen. De voedselpakketten worden uitgegeven aan mensen die dit hard nodig hebben. De Voedselbank Weert verwerft voedsel via inzamelingsacties, bij regionale bedrijven en bij andere plaatselijke voedselbanken (al dan niet via uitwisseling). Dit voedsel mag niets kosten. Het verworven voedsel wordt tijdelijk opgeslagen en/of direct verwerkt in pakketten die uitgegeven worden. De mensen die aan de gestelde criteria voldoen komen in aanmerking voor een voedselpakket.