Harm Lamberigts wint Tulpenrallye

Harm Lamberigts uit Weert heeft samen met zijn compagnon Bart den Hartog uit Hamont (B) de Tulpenrallye 2018 gewonnen. De Tulpenrallye is de oudste Nederlandse autorally, hij is voor het eerst in 1949 georganiseerd.

De equipes worden in drie klassen verdeeld: Tour, Sport en Expert. Harm en Bart namen deel in de Expertklasse. De Expertklasse is voor de navigators die in de afgelopen 2-6 jaren in de Top-20 van de Sportklasse zijn geëindigd, of in het voorgaande jaar in de Top-20 van de Expertklasse eindigden of in de Top-5 van de Sportklasse. In de Tourklasse rijden teams met weinig of geen ervaring. De deelnemende auto’s moeten van voor 31 december 1971 zijn.

65e editie

Dit jaar werd de 65e editie van de Tulpenrallye georganiseerd en ging op maandag 7 mei van start in het zuiden van Frankrijk. De finish was vandaag, op zaterdag 12 mei, in Nederland.

Foto via: Anouk van der Werf