Deel overlastgevers AZC overgeplaatst

21 reacties

Er wordt bij het AZC in Weert zo spoedig mogelijk geprobeerd alle overlastgevers die nu in beeld zijn op locatie aan te pakken met een versnelde individuele aanpak. Dit gebeurt gezamenlijk door COA, IND, DT&V en politie en AVIM en gemeente. Na de incidenten de afgelopen weken is de samenwerking tussen deze partijen nog eens extra geïntensiveerd.

“Daarmee is nu bereikt dat een flink deel van de overlastgevers niet meer op locatie Weert verblijft”, zo meldt het COA dinsdag. Vanochtend nog werd een groep door de politie opgehaald en verplaatst naar een locatie elders in Nederland. Een deel van deze mensen wordt overgebracht naar een zogeheten EBTL (Extra Begeleiding en ToezichtLocatie).

Niet alle overlastgevers die nu in beeld zijn gaan of kunnen overigens naar een EBTL. Een aantal van de mensen die nu in beeld zijn, zijn minderjarig. Zij kunnen niet naar een EBTL. Waar het minderjarige betreft zijn zij voor een deel overgeplaatst naar verschillende opvanglocaties van het COA in het land. Voor een aantal wordt nog bekeken of dit tot de mogelijkheden behoort en / of welke andere maatregelen getroffen kunnen en moeten worden.

Volgende week wordt in een ketenbreed veiligheidsoverleg de voortgang op alle dossiers verder besproken, aldus het COA in een reactie aan WdG.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
21 reacties