Mannetje Poep onthuld

Algemeen Uitgelicht Weert 15 reacties 2 min. leestijd

(Foto’s) Het is een feit. Weert heeft mannetje poep. Donderdag onthulde wethouder Geert Gabriëls het beeld Mannetje Poep op de plek waar de Sint Maartenslaan en de Sint Paulusstraat elkaar kruisen.

Cartoonist Rim Beckers en communicatie en multimediadesigner Wesley Maduro bedachten een ludieke manier om hondenbezitters eraan te herinneren de uitwerpselen van hun hond toch vooral op te ruimen. Hondenpoep staat voor veel mensen nog steeds op nummer 1 in de top-3 van ergernissen in de openbare ruimte.

Wethouder Paul Sterk kreeg voor de gelegenheid een hele toepasselijke taak, hij droeg voor uit eigen werk. Voor deze speciale gelegenheid schreef hij een gedicht voor Mannetje Poep. Beide wethouders beschouwen de aanpak van de kunstenaars als verrassend. Ze maken een probleem op een andere manier bespreekbaar.

Beelden zeggen meer dan woorden

Rim Beckers tekende een cartoon die door een beeldbouwer is vertaald in een interactief kunstwerk dat donderdag 3 mei wordt onthuld. Kunstenaars verfraaiden al eerder de openbare ruimte met street art. Verder draagt kunst hier bij aan het oplossen van een ‘maatschappelijke’ ergernis. En dat lijkt te werken. Op verzoek van de dorpsraad in zijn woonplaats Altweerterheide, tekende Rim Beckers al een soortgelijke cartoon. In de vorm van No shit bordjes werd deze cartoon op 10 plekken in het dorp geplaatst. Volgens Beckers zijn hondenbezitters zich inmiddels écht bewust van hun gedrag. De kans dat je op een van de grasveldjes in Altweerterheide in de hondenpoep trapt is niet zo groot.

Samenwerking

Het idee voor Mannetje Poep ontstond op een van de bijeenkomsten voor creatieve professionals die de gemeente vorig jaar organiseerde. Doel van deze meet-ups is mensen uit de creatieve sector op een informele manier met elkaar in contact te brengen en er zo voor te zorgen dat er nieuwe samenwerkingen ontstaan.

[nggallery id=’6412′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
15 reacties