Op 3 mei aanstaande is het kunstbeeld ‘Mannetje Poep’ 1 jaartje oud. Het beeld is gebaseerd op een getekende cartoon van Rim Beckers en gemaakt van glasvezelversterkt polyester, gecoat en in felle kleuren en is te vinden op een grasveldje bij de Sint Maartenslaan en de Sint Paulusstraat in Weert.

Op de bil van het mannetje staat een QR-code, waarmee de website geopend kan worden op bijvoorbeeld een smartphone. Dit project moet in zijn geheel extra aandacht geven aan het opruimen van hondenpoep. Mannetje Poep werd mede mogelijk gemaakt door gemeente Weert.

Een kortingscadeautje

Bij Dierenspecialist Paul Meevis, Beekstraat 37, in Weert kun je tegen inlevering van de bon op de website van Mannetje Poep 20% korting krijgen op alle poepzakhouders en poepzakjes.

Een cadeautje voor Mannetje Poep? Weert hondenpoepvrij… dan maak je hem zeker blij!

Meer informatie: https://weert.mannetjepoep.nl/.

12 REACTIES

 1. Zijn er al extra toeristen naar Weert gekomen voor dit € 15.000,= kostende Kunstwerk plastiek ?

 2. Weert is hondenpoepvrij als betreffende instantie ook daadwerkelijk de hondenpoep opruimplicht, ingevoerd in 2014, handhaaft.

  Als je op de snelweg maximaal 120 mag rijden maar je hoort nooit van mensen om je heen dat ze een boete krijgen als ze die snelheid overschrijden, waarom zou je dan maximaal 120 gaan rijden?

 3. Mannetje poep is jarig! Voor eeuwig verbonden met wethouder Paul Sterk. Als daar geen luchtje aanzit om alle hondenbezitter s een Poepie te laten ruiken. Stront vervelend allemaal. Kontroleren en hoge boetes dat is de remedie.

 4. wil je mij blij? Ik wil een tuin kattenpoepvrij!! Helemaal eens met de opruimplicht van hondenpoep. Wij ruimen in ieder geval op. Nu die kattenpoep nog. Gemeente Weert, neem dat eens mee in jullie beleid. Hetzelfde geldt voor de wijkraden. Schenk hier eens aandacht aan. En inderdaad, zoals willeke Keurig zegt. Handhaaf!

 5. Mannetje poep is jarig! Voor eeuwig verbonden met wethouder Paul Sterk. Als daar geen luchtje aanzit om alle hondenbezitter s een Poepie te laten ruiken. Stront vervelend allemaal. Kontroleren en hoge boetes dat is de remedie.

 6. Dat zijn plassertje er nog aanzit na 1 jaar is bijzonder, dat had ik niet verwacht.
  Als je als gemeente van de €350000,= hondenbelasting eerst poepzakjes faciliteert en deze daarna verwijderd en niet meer faciliteert, creëer je als gemeente verzet onder je ingezetene die een hond hebben. De droevige en bijna nergens veilige losloop velden maken het gemeentelijke hondenbeleid tot beschamend, zeker als je daarvoor driehonderdvijftigduizend eurootjes per jaar voor int van die hondenbezitters. Ik heb geen hond, maar kan me het stille poepprotest geheel voorstellen en ook nog begrijpen.

 7. Alleen levert een poepprotest niks op. Mensen van de gemeente trappen niet in de poep die ergens in de wijk ligt, buurtgenoten wel.

  Spaar de zooi lekker op en dump het voor het gemeentehuis. Pas dan is het probleem letterlijk zichtbaar [en ruikbaar] voor de gemeente.

Comments are closed.