Nieuw thema voor koopzondag in mei

Plaats een reactie

Koopzondag 27 mei vormt het decor van een gloednieuw muzikaal evenement in de binnenstad van Weert. Centrummanagement Weert presenteert in samenwerking met het Regionaal Instituut Muziek- en Kunsteducatie (RICK) de eerste editie van het Munten voor Muziek-festijn.

Het evenement biedt muzikale talenten hét podium om Weert op een ludieke manier kennis te laten maken met hun kunsten. Het winkelend publiek wordt zodoende vermaakt met diverse muzikale optredens.

Aanmelden

Iedereen mag aan het festijn meedoen, zowel professionele muzikanten als amateurs. Elk instrument is mogelijk, waarbij de nadruk ligt op de ‘straatwaardigheid’ van de act. Iedere muzikant krijgt een eigen plek aangewezen. Zoals de naam al doet vermoeden draait het evenement om ‘munten voor muziek.’ Deelnemende muzikanten mogen hun muziekkoffer open zetten of een pet neerleggen. Muzikale acts verspreiden zich over de Weerter binnenstad en worden bij succes door het publiek beloond met munten. Muzikanten die hun opbrengst aan het goede doel willen schenken kunnen dat bij aanmelding kenbaar maken, zodat dit meegenomen wordt in het programma. Aanmelden is tot en met 20 mei 2018 mogelijk via www.muntenvoormuziek.nl.

Deelnemers aan het Munten voor Muziek-festijn worden beoordeeld door een professionele lokale jury. Acts worden beoordeeld op originaliteit, straatwaardigheid en natuurlijk muzikaliteit. Voor de ‘toppers’ zijn er motiverende prijzen beschikbaar.

Laatste zondag van de maand

Elke laatste zondag van de maand is het koopzondag in Weert, waarbij winkeliers de deuren openen van 13:00 tot 17:00 uur. Tijdens de koopzondag kunnen bezoekers gratis parkeren in de stad, met uitzondering van parkeerlocaties met een slagboom. De thema’s van de komende koopzondagen zijn te vinden op de website van Centrummanagement, www.cmweert.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie