NVU organiseert manifestatie in Weert

De rechts-extremistische Nederlandse Volks-Unie (NVU) wil op zaterdag 16 juni een manifestatie organiseren. De manifestatie richt zich tegen de komst van asielzoekers in Nederland.

Volgens de NVU zijn ze meerdere keren gebeld door verontruste inwoners van Weert met de vraag of er niet iets gedaan kan worden aan het AZC in Weert. De NVU pleit naar eigen zegge al jaren om de grenzen van Nederland te sluiten en vluchtelingen in hun eigen regio op te vangen.

Omdat er recentelijk een aantal incidenten hebben plaatsgevonden op het AZC in Weert richt de NVU zich nu tot Weert. Zaterdag 16 juni zal men een manifest houden op het Stationsplein met als thema ‘verward’.

Het is nog onbekend of de gemeente Weert actie gaat ondernemen zoals in januari 2017 toen de Bond van wetsovertreders het voornemen had om een protestmars te organiseren.