Kermisexploitanten manifesteren op het Bassin in kermisstad Weert

Er klonk weer orgelgeluid op het Bassin in Weert. Maar was het voor de laatste keer? De kermisexploitanten trekken het niet meer. Ze zitten met lege agenda’s en portemonnees.

Het duurt te lang en de rek is eruit. “De willekeur in het overheidsbeleid is niet meer aan de achterban uit te leggen, de beloofde financiële hulp als seizoen gerelateerde sector – expliciet aan 1000 kermisgezinnen – is niet nagekomen door dit demissionair kabinet en onze portemonnees en agenda’s zijn leeg”, aldus de kermisexploitanten.

Vanwege de coronacrisis kon de kermis in Weert afgelopen jaar niet doorgaan. Een enorme domper voor kermissstad Weert en de exploitanten. De exploitanten vroegen aan kermiswethouder Gabriels om de kermis dit jaar wel weer te laten plaatsvinden. Gabriels zei toe er alles aan te zullen doen om de kermis door te laten gaan. Het is echter ook afhankelijk van het beleid van de Rijksoverheid.

Naast de kermiswethouder was ook het kermiscoördinatieteam van de gemeente Weert aanwezig. Met hun aanwezigheid wilden ze de manifesterende exploitanten een hart onder de riem steken. De kermiswethouder deelde chocolaatjes uit aan de exploitanten. “Niet dat je er iets aan hebt, of een boterham mee kan verdienen, maar puur als symbool dat Weert het beste met de exploitanten voor heeft” was de boodschap.

De Weerter VVD was ook aanwezig bij de manifestatie. Zij dienen vanavond tijdens de raadsvergadering een ‘motie vreemd aan de orde van de dag’ in. Daarmee willen ze het college van B&W verzoekeen om de kermisexploitanten tegemoet te komen door ze vrij van kosten te houden.

Video via Youtube: https://youtu.be/oiF2TTq0lOE