Update – (Foto’s) Een niet alledaags gezicht voor Weert. Leden van de Nederlandse Volksunie (NVU) zijn zaterdag speciaal naar Weert gekomen om een manifestatie te houden.

Volgens de NVU zijn ze meerdere keren gebeld door verontruste inwoners van Weert met de vraag of er niet iets gedaan kan worden aan het AZC in Weert. De NVU pleit naar eigen zegge al jaren om de grenzen van Nederland te sluiten en vluchtelingen in hun eigen regio op te vangen.

De NVU met zo’n kleine 30 sympatysanenten naar Weert gekomen voor de manifestatie. Naast het NS-station werden door middel van spandoeken en speeches de standpunten kenbaar gemaakt.

Veiligheid

Om de veiligheid te kunnen waarborgen was er flink uitgepakt door de politie. Diverse eenheden van de ME stonden klaar mocht het uit de hand lopen. Ook werd het Stationsplein afgesloten voor het verkeer. Alleen de bussen mochten door.

Update

De manifestatie is ten einde en rustig verlopen. Er was weinig publiek of de manifestatie afgekomen en ook waren er geen tegendemonstraties.

4 REACTIES

  1. Zelfs de reaguurders van deze site waren er niet.
    Anders hadden ze toch 10 toeschouwers gehad.
    Alleen de pers het korps en een enkele voorbijganger
    ha ha ha.

  2. Tja, als je zoยดn Groen Linkse voorstander bent van AZC, dan moet je juist blij zijn met een club zoals de NVU: Ze maken de tegenstanders van AZC (zoals ik) aardig belachelijk ๐Ÿ™ daarom komt ook niemand naar hun demo. Ik wil dan geen asielzoekersterreur in Europa, maar ik wil die idiote neonazi-principes van de NVU ook niet meedelen.

Comments are closed.