NVU-manifestatie rustig verlopen

Algemeen Opmerkelijk Weert 4 reacties 1 min. leestijd

Update – (Foto’s) Een niet alledaags gezicht voor Weert. Leden van de Nederlandse Volksunie (NVU) zijn zaterdag speciaal naar Weert gekomen om een manifestatie te houden.

Volgens de NVU zijn ze meerdere keren gebeld door verontruste inwoners van Weert met de vraag of er niet iets gedaan kan worden aan het AZC in Weert. De NVU pleit naar eigen zegge al jaren om de grenzen van Nederland te sluiten en vluchtelingen in hun eigen regio op te vangen.

De NVU met zo’n kleine 30 sympatysanenten naar Weert gekomen voor de manifestatie. Naast het NS-station werden door middel van spandoeken en speeches de standpunten kenbaar gemaakt.

Veiligheid

Om de veiligheid te kunnen waarborgen was er flink uitgepakt door de politie. Diverse eenheden van de ME stonden klaar mocht het uit de hand lopen. Ook werd het Stationsplein afgesloten voor het verkeer. Alleen de bussen mochten door.

Update

De manifestatie is ten einde en rustig verlopen. Er was weinig publiek of de manifestatie afgekomen en ook waren er geen tegendemonstraties.

[nggallery id=’6605′]

๐Ÿ”” Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

๐Ÿ“ฐ Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
4 reacties