Het Franse Limagrain Céréales Ingrédients (LCI) zet een belangrijke stap om haar leidende Europese positie als leverancier van graanspecialiteiten te versterken door alle aandelen van Unicorn Grain Specialties te verwerven. Unicorn wordt in de Weerter volksmond ook wel de ‘meelfabriek’ genoemd.

De overname van de aandelen, momenteel in bezit van Nordian Capital Partners, zal binnen enkele weken worden afgerond na het verkrijgen van alle vereiste wettelijke goedkeuringen.

Unicorn Grain Specialties heeft een sterke positie in Noord-Europa opgebouwd als specialist in het ontsluiten van natuurlijke functionaliteiten van granen, zaden en peulvruchten. Met kennis en expertise op het gebied van: ”Understanding Texture & Enhancing Nutrition” , levert Unicorn specialiteiten voor de voedingsmiddelen- en diervoeder industrieën.

De combinatie van beide bedrijven zorgt voor nog meer kennis en expertise over innovatieve graan specialiteiten voor al ed klanten die o.a. betrokken zijn bij de markten van bakkerijproducten, snacks, ontbijtgranen, maaltijdcomponenten, petfood en diervoeding.

De nieuwe groep met 350 medewerkers genereert een omzet van bijna 150 miljoen euro en versterkt haar positie als Europese leider op het gebied van natuurlijke graanspecialiteiten. Het verwerkt jaarlijks meer dan 330.000 ton graan in zeven productielocaties door heel Europa.

Emmanuel GOUJON, Managing Director van LCI zegt: “Unicorn heeft een sterke positie in de Benelux en Duitsland. Ook heeft Unicorn innovatieve producten en een professioneel team met veel kennis en ervaring.

Beide bedrijven zijn geografisch en technologisch complementair en delen hun visie op het gebied van voedselveiligheid. 100% natuurlijke en nutritioneel verantwoorde producten, die niet alleen voeden maar ook een bron van inspiratie en plezier zijn. Dankzij onze expertise op het gebied van zaadveredeling, productietechnologie en applicatie, zullen we onze positie als leverancier van 100% natuurlijke graanspecialiteiten verder versterken. We bieden onze klanten een breder assortiment met een hoge toegevoegde waarde.”

Pieter Spanjers, Managing Director van Unicorn Grain Specialties, benadrukt: “Door deze overname krijgt Unicorn toegang tot veel kennis en expertise in de gehele bedrijfsketen. Met de kracht van Groupe Limagrain kunnen we onze groei ambities beter en sneller verwezenlijken en zullen we in staat zijn ons assortiment voor de klanten verder uit te breiden en onze service verder te verbeteren.

Naast een wereldwijd netwerk zullen we in Europa lokaal aanwezig zijn met eigen mensen vanuit de reeds bestaande verkoopkantoren en productielocaties in Frankrijk, Nederland, Duitsland en Verenigd Koninkrijk. Hiermee creëren we een sterke Europese leider met groei ambities. Limagrain Céréales Ingrédients is een strategische partner die, net als wij, overtuigd is van de kracht van innovatie om natuurlijke oplossingen met een hoge toegevoegde waarde voor onze klanten te ontwikkelen.”

3 REACTIES

  1. Bonjour,
    Vous avez interesse om eine kraan auf ihre maison op te hangen? Om ihre bateau te laden peut etre?

Comments are closed.