Politie druk met verward persoon

(Foto’s) Dat de politie in een breedste zin van het woord hulp moet verlenen bleek donderdag maar weer. Hoe om te gaan met een man die gevaar voor de omgeving kan vormen, maar zichzelf daar niet van bewust is en ook niet kwaadwillend is.

Een man uit België hield zich al de hele dag op bij op de Parallelweg. Getuigen meldden dat hij zelfs had overnacht in een auto. Vervolgens ging hij o.a. op z’n blote voeten takken verzamelen, mensen te drinken aanbieden en uitbundig zwaaien naar treinen. Terwijl hij dat deed stak hij zonder te kijken de Parallelweg over, met bijna-botsingen tot gevolg.

Omstanders maakten zich zorgen en waarschuwden de politie. Ze wilden niet toekijken wat er zou gebeuren als de man, die een verwarde indruk maakte, in de auto zou stappen en zo aan het verkeer zou gaan deelnemen.

De politie nam de melding serieus en ging in gesprek met de man. De man bleek inderdaad zorg nodig te hebben. Agenten besloten om de man vervolgens mee te nemen, maar de man bood flinke weerstand. Met de grootste moeite wisten agenten de man in een politie-auto te krijgen en hem te kalmeren.

Omdat agenten bang waren dat de man iets zou gebeuren tijdens het vervoer naar een hulpinstantie besloten ze om een speciale vervoerder in te schakelen. De verwarde man is vervolgens door de GGZ Vervoersdienst opgehaald en overgebracht naar een instantie waar hij de juiste zorg krijgt. Daarmee was het gevaar voor de man en de omgeving geweken.

Video via Youtube

https://youtu.be/kgL8ZByQZYQ

[nggallery id=’6535′]