Agent bedankt behulpzame burgers

(Foto’s) De politieman die op 30 april j.l. werd belaagd door drie jongemannen heeft vandaag de helpende burgers bedankt voor hun inzet.

Op 30 april j.l. sprak de agent de jongens aan op de Louis Regoutstraat. Aanleiding was een recent gepleegde winkeldiefstal en de agent wilde de jongen ondervragen. Echter sloeg de vlam in de pan en belaagden de jongens de agent. De agent kwam ten val waarna er een handgemeen ontstond.

Voorbijgangers die het zagen gebeuren grepen direct in. Ze haalden een van de jongens van de agent af en zorgden dat de andere jongens kalmeerden en op afstand bleven. Die daad werd zeer gewaardeerd door de politieagent. Reden voor hem om ze te bedanken met een bloemetje.

Vandaag ging de agent de bloemetjes overhandigen, tot grote verrassing van de helpende burgers. Ze vinden dat iedereen elkaar moet helpen als de medemens in nood verkeerd. Ook de kinderen van het stel werden ook nog verrast. Zij mochten een kijkje nemen in de politieauto en even op het interessante blauwe knopje duwen.