Twee aanhoudingen na incident AZC

Update 14.00u – (Foto’s) Zondagochtend moest de politie opnieuw grootschalig in actie komen in verband met een incident op het AZC-terrein in Weert.

Een woordvoerder van de politie meldt dat een man met twee messen stond te zwaaien. De hulpdiensten kwamen daarom massaal ter plaatse om de situatie onder controle te krijgen. De politie van Weert kreeg ook ondersteuning van een hondengeleider, de Koninklijke Marechaussee en twee eenheden van de landelijke politie.

Voor zover bekend werden er geen andere bewoners van het AZC bedreigd. Waarom de man met de twee messen zwaaide is onduidelijk. Gelukkig raakte ook niemand gewond.

Volgens de politie zijn er twee personen aangehouden. Hun betrokkenheid bij het incident wordt nader onderzocht nadat zijn overgebracht naar het cellencomplex in Roermond. De rust op het AZC is inmiddels weer teruggekeerd.

Update

Eén van de aangehouden personen is een bewoner van het AZC, de andere persoon is daar niet woonachtig. De twee mannen misdroegen zich om nog onbekende redenen. Een van de twee begon vervolgens met messen te zwaaien.

Update 14.00u

Het incident van vanochtend in het Asielzoekerscentrum (AZC) in Weert is ontstaan omdat daar een man illegaal verbleef. Toen COA-medewerkers de ongewenste gast daarop aanspraken, begon de AZC-bewoner bij wie hij in de kamer verbleef te dreigen. Eerst met woorden, daarna met messen. Ook de gast blijkt met messen te hebben gedreigd nadat hij werd verzocht het AZC te verlaten.