Update 14.00u – (Foto’s) Zondagochtend moest de politie opnieuw grootschalig in actie komen in verband met een incident op het AZC-terrein in Weert.

Een woordvoerder van de politie meldt dat een man met twee messen stond te zwaaien. De hulpdiensten kwamen daarom massaal ter plaatse om de situatie onder controle te krijgen. De politie van Weert kreeg ook ondersteuning van een hondengeleider, de Koninklijke Marechaussee en twee eenheden van de landelijke politie.

Voor zover bekend werden er geen andere bewoners van het AZC bedreigd. Waarom de man met de twee messen zwaaide is onduidelijk. Gelukkig raakte ook niemand gewond.

Volgens de politie zijn er twee personen aangehouden. Hun betrokkenheid bij het incident wordt nader onderzocht nadat zijn overgebracht naar het cellencomplex in Roermond. De rust op het AZC is inmiddels weer teruggekeerd.

Update

Eén van de aangehouden personen is een bewoner van het AZC, de andere persoon is daar niet woonachtig. De twee mannen misdroegen zich om nog onbekende redenen. Een van de twee begon vervolgens met messen te zwaaien.

Update 14.00u

Het incident van vanochtend in het Asielzoekerscentrum (AZC) in Weert is ontstaan omdat daar een man illegaal verbleef. Toen COA-medewerkers de ongewenste gast daarop aanspraken, begon de AZC-bewoner bij wie hij in de kamer verbleef te dreigen. Eerst met woorden, daarna met messen. Ook de gast blijkt met messen te hebben gedreigd nadat hij werd verzocht het AZC te verlaten.

7 REACTIES

  1. In deze overheid verlies de burger terecht het laatste restje vertrouwen zo er dat nog was. Wat een stelletje stuntelaars. Het gaat maar door en het gaat maar door; is er nou niemand die dit buitenlands misdadig schorem eruit flikkert?

  2. Politie staat er 6 a 7 keer per week plus alle andere “incidenten” in de stad en bij de lidl bv. Veel onkosten dus, maar dat is geen probleem voor het gemeente budget, de WOZ wordt gewoon verhoogd dus dan is dat ook weer gedekt.

  3. Incidentje,incidentje…flik als gewone weertenaaar maar eens iets…al is dat dan niet netjes geloof me maar dat het niet als incidentje in het nieuws komt…

  4. Het wordt tijd dat Jos zijn zin krijgt en uit te zetten gelukszoekers gescheiden gaan worden van de echte vluchteling, detineer ze tot ze retour gaan. Neem een voorbeeld aan Australie. Dat zal rust geven voor de Weertse bevolking en de echte vluchteling.

  5. Dat klopt maar daar kan onze Jos niks aan doen Jos doet wat hij kan en mag. Pinokkio en zijn clubje in het Haagse zullen daden moeten stellen, maar die hebben het zo druk met verdoezelen van bonnetjes en memo’s

Comments are closed.