Weerternaar schrijft muziek voor film

Hemelvaartsdag 2018 vindt de Horizontale Release plaats van het Nederlandse oorlogsdrama ‘De Nacht’. In alle Limburgse bioscoopsteden alsmede in Amersfoort en Coevorden gaat De Nacht om 20:30 uur gelijktijdig in première.

De film heeft een grote Weerter inbreng. Twee jaar geleden werd Bart van Geleuken benaderd door de producers of hij het geluid wilde mixen voor deze film. “Uiteindelijk is het veel meer geworden dan dat” vertelt Bart trots. “Al het geluid dat je hoort tijdens de film is in onze studio in Weert opnieuw gemaakt. Dus iedere voetstap, deuren die opslaan, tot zelfs het aanmaken van een sigaret en het fluiten van vogels.”

Maar wat is een film zonder muziek? “Muziek kan een film maken en breken” aldus Bart. “Ik ben aan de slag gegaan om de muziek van deze film te componeren. Ik heb hierbij hulp gehad van Joss Mennen waarmee ik samen het thema heb ontwikkeld waarop ik de rest van de muziek gebaseerd heb”. Uiteindelijk is Bart met zijn bedrijf Neeboer + Neeboer verantwoordelijk voor al het geluid wat je hoort tijdens deze film, de stemmen, de effecten, de muziek en de totale mix. Kort samengevat de totale soundtrack.

Ook bij de Gotcha! Gaat de film vanaf 10 mei draaien: https://www.gotcha-weert.nl/product/de-nacht/. ‘De Nacht’ is een speelfilm over een onbekende, donkere, bladzijde in onze vaderlandse geschiedenis, gebaseerd op waargebeurde verhalen. In de nacht van 15 oktober 1942 wordt een groep gevangenen in het Nederlandse concentratiekamp Amersfoort vast gezet wachtend op een onbekend lot. De nazi-kampbewaker en de gevangenen raken steeds verder verwikkeld in het schrikbewind van kampcommandant Berg en zijn secondant ‘de beul van Amersfoort’ Kotalla, waarbij het handelen van Eckbert in deze zwarte nacht nog jaren later voelbaar zal zijn.

Trailer via Youtube

https://youtu.be/d0lSJmD8Upg