Vrachtwagen dreigt te kantelen

(Foto’s/video) Bergingsbedrijf Herpertz is afgelopen nacht druk doende geweest om een gestrande vrachtwagen op De Voorste Singel in Weert uit te problemen te helpen.

De chauffeur was met zijn vrachtwagen onderweg naar het distributiecentrum van de Lidl in Weert. De chauffeur had echter de verkeerde route gekozen en verbodsborden genegeerd. Via de Geuzendijk probeerde de chauffeur via De Achterste Singel en De Voorste Singel op de plaats van bestemming te komen. Eenmaal bij het tunneltje onder de IJzeren Rijn kon de vrachtwagen zijn draai niet maken. Het gevolg was dat de opleggen in de naastgelegen beek schoof en vervolgens dreigde te kantelen.

Er moest een hijskraan aan te pas komen om de oplegger met zo min mogelijk schade op de weg te krijgen. Het bergingsbedrijf slaagde er in om de oplegger inclusief etenswaren uit Spanje zonder schade op het asfalt te krijgen. Daarna werden de stuurkunsten van de vrachtwagenchauffeur op de proef gesteld. Hij moest in z’n achteruit en in het donker via een bochtige landweg terug rijden. Het werd uiteindelijk 3.00 uur ‘s nachts toen vrachtwagen zijn weg weer kon vervolgen.

Niet de eerste keer

Met enige regelmaat rijden vrachtwagens zich vast op De Voorste Singel en De Achterste Singel. Het navigatiesysteem leidt de vrachtwagens naar de verkeerde weg en houdt geen rekening met het tunneltje tussen het buitengebied aan de Geuzendijk-zijde en het bedrijventerrein aan de andere zijde. Daarbij worden de borden genegeerd. In maart reed een touringcar zich vast in een akker aan De Achterste Singel en in augustus 2017 kwam er ook al een vrachtwagen vast te zitten.

Video via Youtube

https://youtu.be/gAXJ1Mpk-Ww