Weert koerst op verbinding

De fracties in de gemeenteraad van Weert Lokaal, CDA, VVD, SP en D66 hebben gezamenlijk het programma ‘Weert koerst op Verbinding’ opgesteld en 24 mei 2018 ondertekend.

Het programma geldt voor de raadsperiode van 2018 – 2022 en schetst op hoofdlijnen welke koers de partijen de komende jaren en daarna willen varen. Thema’s als onderwijs, duurzaamheid, demografie en gezamenlijkheid geven aan, dat men de gemeente Weert niet alleen maar beziet vanuit het nu, maar ook wil klaarstomen voor de toekomst. Een toekomst die vraagt rekening te houden met de bevolkingssamenstelling en waarin de partijen Weert voor alle generaties aantrekkelijk en uitdagend willen houden.

Het belangrijkste, overkoepelende thema is ‘verbinding’. Verbindingen tussen de gemeente en inwoners op alle thema’s en tussen inwoners onderling. Want Weert kent een hechte samenwerkings- en verenigingscultuur. Lokale tradities worden gewaardeerd en er is onderlinge betrokkenheid. Die betrokkenheid willen de partijen versterken.

Het programma bestaat uit nieuwe ambities. Maar het borduurt ook nadrukkelijk voort op lopende plannen en projecten. Een bijzondere taak daarbinnen is de nog niet van kracht zijnde Omgevingswet. Deze vierde decentralisatie is een wet die naadloos bij het thema Verbinding aansluit.

Weert Lokaal, CDA, VVD, SP en D66 willen ook een gezamenlijke strategische visie opstellen. Hoe kunnen we Weert voorbereiden op de veranderingen waar we mee te maken krijgen? Alleen al de demografische gevolgen, zoals de dubbele vergrijzing en ontgroening, vragen om passende maatregelen op het gebied van wonen, werk, zorg, cultuur, onderwijs, leefomgeving en vrije tijd.

Als bekrachtiging van dit programma hebben de partijen die eraan hebben meegewerkt, dit document ondertekend.

Je kan het programma teruglezen via: https://iwdg.nl/2IITE7y (onderaan de pagina).