(Foto’s) Op dinsdag 12 juni staken de leerlingen van groep 3 en 4 van OBS Molenakker de handen flink uit de mouwen. Zelfs wethouder Martijn van den Heuvel kwam een bezoekje brengen!

Zo’n 120 leerlingen gingen vijf plekken in de wijk opschonen. Deze actie is onderdeel van het schoolbrede Jeelo-project “Inrichten van je eigen leefomgeving”. In de groepen 3 en 4 ligt de nadruk op het zorgen voor je wijk.

Het natuur- en milieucentrum en de Gemeente Weert zorgden voor de benodigde materialen. Ook werd de dag ervoor een gastles over dit onderwerp gegeven. Met deze actie worden kinderen gestimuleerd om bewust om te gaan met de leefomgeving en afval. Daarnaast geven zij door het opruimen van zwerfafval het signaal af dat ze graag in een schone stad willen wonen en spelen.

De hoeveelheid afval gaf wel aan dat de wijk Molenakker al op de goede weg is. Nu nog die laatste mensen proberen zover te krijgen dat ze ook netjes omgaan met hun afval. De leerlingen van groep 3 en 4 van OBS Molenakker gaven alvast het goede voorbeeld.