(Foto’s) Dit weekend worden er asfaltwerkzaamheden uitgevoerd aan de N275 (Ringbaan-Noord) tussen Weert en Nederweert. Dit betekent dat de weg van Weert naar Nederweert is afgesloten.

De werkzaamheden waren o.a. aangekondigd door middel van bebording. Toch komt de afsluiting voor veel mensen als een verrassing. Het verkeer rijdt zich vast en mensen van buiten Weert weten zich geen raad. Het gevolg: spookrijders en een verkeersregelaar die de volle laag krijgt van boze verkeersdeelnemers.

Obstakels

Het verkeer rijdt vervolgens Kampershoek op. Daar komen ze een slagboom tegen. Deze gaat na elk voertuig omlaag, maar dat wordt soms nipt opgemerkt. Dan komt het volgende obstakel. De navigatiesystemen verwijzen door naar de Helmondseweg, maar bij die uitgang van Kampershoek komt men een gesloten poort tegen die het bedrijventerrein in de avond en nacht afsluit. Vervolgens kan het verkeer weer omdraaien en die frustratie laat men niet onopgemerkt blijken. Met gevloek en piepende banden probeert men van het bedrijventerrein af te komen.

Dus. Dit weekend richting Nederweert? Check bijvoorbeeld even Google Maps voor je een ritje gaat inplannen. Nederweert kun je het beste bereiken via Biest > Helmondseweg, of via de A2 of via Laar. De werkzaamheden duren naar verwachting tot maandagochtend voordat de spits op gang komt.

13 REACTIES

 1. Vorige week was het de andere kant op, toen was er niks aan de hand…
  Ik kan dus maar tot 1 conclusie komen…

  Mensen uit Nederweert zijn slimmer!!

 2. De meeste mensen rijden blindelings op hun navigatie en hebben totaal geen oriƫntatiegevoel of kennis van het wegennet. Ook vaak zelfs niet binnen een kilometer of 5 van hun woonadres.

 3. Zoals ik al tegen @Frans zei, de meeste mensen rijden blindelings op hun navigatie en hebben totaal geen oriƫntatiegevoel of kennis van het wegennet.
  Info of aanwijzingsborden zien ze dan ook meestal totaal over het hoofd.

  “Wat staat die achterlijke nou midden op de weg, mijn navi zegt dat ik rechtdoor moet. Ik moet dus rechtdoor, man”.

 4. Dat is dan mooi en goed gepland door Weert..
  Spoorwegovergang dicht op de N280. Suffolkweg afgesloten ivm evenement.
  En dan nog Ringbaan noord dicht. Nou ik zou zeggen succes met zoeken naar de weg….
  Echt slim en zeer goede planning… Not dus..

 5. Klopt
  doch kijk naar het commentaar van Harry Moris
  enige frustratie kun je uitlokken of via een goede afstemming voorkomen

 6. Helemaal mee eens. Rond de triatlon zijn de afzettingen ook matig aangegeven. Ga ik komende week tijdens de informatiebijeenkomst Ruimte vragen over stellen. Afzettingen van provinciale wegen zoals het oostelijke stuk van de Ringbaan Noord en de Roermondseweg vallen echter onder de verantwoordelijkheid van de provincie dus dat is de gemeente niet aan te rekenen.

 7. Oftewel niet de schuld van Weert doch van een andere overheid.
  Klinkt niet erg positief voor de overheden
  Blijkbaar communiceren ze niet zo goed en geven ze elkaar de zwarte piet door.

  Terwijl met een simpele digitalisering van activiteiten een ieder op de hoogte kan zijn van elkaars plannen.

 8. Niet alleen dat. Ik kom net terug van een wandeling met de hond langs de Eindhovenseweg. Voor de rotonde, komend vanaf de richting Eindhoven, staan 4 gele omleidingsbordjes, P – T – K en parkeren stadstriatlon, Maar die zijn direct achter de parkeerhaven voor de rotonde geplaatst en daar wordt in het weekend meestal een tankwagen geparkeerd. Betekent dus dat automobilisten komend van Eindhoven die bordjes niet zien. Die letten op de grote borden boven de weg bij de rotonde en daar is niets doorgestreept of aangegeven. Niet vreemd dat mensen gaan dwalen.

 9. En daar wordt met de gemeente geen overleg over gevoerd? Dat zou dan alweer een punt zijn dat kan worden verbeterd. Overigens kijk dan ook eens naar mijn reactie op het commentaar van Harry Moris. Volgens mij is dat wel van de gemeente.

Comments are closed.