Blauwe Meertje klaar voor de start

(Foto’s) Komend weekend gaat het recreatiestrand bij het Blauwe Meertje open. Dan wordt eveneens het startsein gegeven voor de zwemonderdelen van de Stadstriathlon.

De afgelopen weken is men druk doende geweest met het plaatsen van de voorzieningen. Er is eveneens 200 meter aan extra strand en parkeerplaatsen aangelegd. Vanaf dit zomerseizoen zal de eigenaar van Don Papi op de Oelemarkt het strand gaan exploiteren zodat alles lekker, schoon en veilig blijft.

Veel Weertenaren hadden al eerder aan het dagstrand willen liggen, maar er moesten eerst de nodige voorzieningen worden getroffen. Zo moesten er kabels en riolering worden aangelegd, extra fietsenrekken en hekwerk worden geplaatst en natuurlijk het extra zandstrand worden aangelegd.

Inmiddels is bijna alles klaar voor komend weekend. De toiletten staan, het eerste speeltoestel is geplaatst en het zand netjes aangeharkt. De drankjes en het ijs worden koud gezet en vanaf komend weekend kan iedereen weer gaan genieten van het dagstrand. Na komend weekend wordt er een entree gevraagd van € 3,-. Naast de extra voorzieningen zijn er dan ook toezichthouders aanwezig.

Toekomst

Het Blauwe Meertje blijft de komende jaren in ontwikkeling. De huidige voorzieningen zijn mobiel en men wil er permanente voorzieningen voor terug. Denk bijvoorbeeld aan een toiletgebouw en een strandpaviljoen. Maar de exploitant en eigenaar van het Blauwe Meertje kunnen daar niet zomaar aan beginnen. De gemeenteraad moet hiervoor eerst nog een inrichtingsplan goedkeuren alvorens kan worden gestart met de aanleg.

Hoe dan ook, relaxen op een zandstrand kan vanaf komend weekend weer in Weert. Het Blauwe Meertje is dagelijks open van 10.00 tot 19.00 uur, bij een temperatuur van 23 graden of hoger.

Meer informatie & vacature

Meer informatie kun je vinden via: http://www.blauwemeertjeweert.nl/. En lijkt het je leuk om te werken bij het Blauwe Meertje? Kijk dan hier voor de vacature: https://www.weertdegekste.nl/vacature/het-blauwe-meertje-weert-weert-74-horeca-recreatie-medewerkers/.

[nggallery id=’6558′]