Bijennest boven de achtertuin

(Foto’s/video) De brandweer werd woensdagmiddag opgeroepen voor een bijzonder klusje. Men werd gevraagd om te assisteren bij het verwijderen van een bijennest.

De bijennest hing boven een tuin van een woning aan de Joost van den Vondelstraat. Voor de bewoners niet bepaald een prettige gedachte dat deze eventueel naar beneden zou kunnen vallen. Daarom werd er een imker ingeschakeld om het nest te verwijderen.

Echter hing het nest zo hoog in de boom dat de brandweer om bijstand werd gevraagd. Door middel van een ladderwagen kon men alsnog bij het nest komen. De imker heeft het nest, met daarin de Koningin, uit de boom gehaald. Daarna is het nest in een bijenkast gelegd.

De bijenkast zal de komende uren blijven staan zodat ook de andere bijen weer terug zullen vliegen naar hun Koningin op de nieuwe locatie. De bijen waren overigens heel vriendelijk. Iedereen bleef ongedeerd en stekenvrij na de verhuizing.

Video via Youtube

https://youtu.be/e1ehegz2xbA