Bomvol programma Werelds Weert

Plaats een reactie

De binnenstad van Weert herbergt producten en gerechten van over de hele wereld, dus we kunnen met recht spreken van Werelds Weert!

Tijdens koopzondag 24 juni transformeren de straten en pleinen tot feestelijke landenthema’s, inclusief bijzondere winkelacties, ludieke activiteiten en speciale menu’s bij de lokale horeca-etablissementen.

Centrummanagement Weert presenteert samen met BIZ Ondernemers het nieuwe koopzondagthema. Diverse ondernemers, al dan niet gebundeld op straatniveau, organiseren ludieke activiteiten op de straten en pleinen.

Reis naar Mexico

De opvallendste actie in aanloop naar de koopzondag is die van de Muntpassage, dat het thema Mexico adopteert. Middels speciale loterijkaarten die klanten krijgen bij aankopen in winkels in het overdekte winkelcentrum maken zij kans op een droomreis naar Mexico ter waarde van maar liefst 1500 euro. Daarnaast zijn er 50 gevulde strandtassen te winnen. Tijdens de koopzondag loopt het muzikale gezelschap Los Del Sol door de passage en kunnen bezoekers deelnemen aan het vakantiekofferspel.

Italiaanse Dag

Een van de drukste dagen in de Maasstraat is jaarlijks de Italiaanse Dag. Ook dit jaar pakken de ondernemers weer uit met smaakvolle proeverijen, worden tal van Italiaanse bolides en scooters tentoongesteld en zijn mooie prijzen te winnen. Iets verderop transformeert ook de Van Berlostraat naar de Italiaanse driekleur.

Amerikaans straatbasketbal

De pleinen Markt en Nieuwe Markt pakken uit met het thema USA. Op de pleinen worden velden uitgezet voor het Streetball Masters Tournament, een attractief straatbasketbaltoernooi georganiseerd door Basketball Academie Limburg. Wie moe is van het winkelen kan natuurlijk terecht op de vele lokale terrassen, waar de typische Amerikaanse hamburger niet op het menu ontbreekt.

Thuiskomen

Tijdens een reis rond de wereld is thuiskomen natuurlijk ook heel fijn. De Beekstraat heeft daarom als thema Nederland. Verspreid over de straat staan kraampjes met diverse producten en lekkernijen. Hollandser wordt het niet met de muzikale act Say Cheese, een ludieke tweemans act dat Nederlandse hits van alle tijden speelt zonder dat het ‘cheesy’ wordt. Het thema van de Stationsstraat is Limburgs Land, wat onder andere ten uiting komt met het levende standbeeld Kus van de Chef, dat onlangs Limburgs kampioen werd tijdens het tiende standbeeldenfestival ToonBeeld Thorn.

Straattheater

Tijdens Werelds Weert lopen diverse straattheateracts door de straten. Zo komen bezoekers in de Hoogstraat (Frankrijk) de act Pierrot & Ballerina tegen, een stijlvolle en elegante mime-act. In de Muntpromenade (Spanje) danst de kleurrijke act Flamenco op Stelten door de straat. Geheel in stijl wordt het winkelend publiek in de Langstraat (Engeland) uitgenodigd te genieten van een ‘cup of tea’ bij een wel heel bijzonder theekransje.

Laatste zondag van de maand

Elke laatste zondag van de maand is het koopzondag in Weert, waarbij winkeliers de deuren openen van 13:00 tot 17:00 uur. Tijdens de koopzondag kunnen bezoekers gratis parkeren in de stad, met uitzondering van parkeerlocaties met een slagboom. Koopzondag 29 juli staat in het teken van Springkussendag, waarbij verspreid over de straten tal van kleurrijke springkussens en stormbanen worden opgebouwd.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie