Onderzoek ontvoering in volle gang

De politie zoekt nog altijd getuigen van een kortstondige ontvoering van een 6-jarig meisje dat woensdagavond in Weert werd meegenomen in een kleiner, nieuw model auto, gelijkend op of zijnde een witte Volkswagen Golf.

Het meisje is inmiddels weer terecht en de politie is op zoek naar de bestuurder van de auto. Vooralsnog is er geen verdachte aangehouden en de politie is naarstig op zoek naar getuigen en camerabeelden.

Rond 18.00 uur woensdagavond werd het meisje ter hoogte van de Maastrichtstraat, een zijstraat van de Thornstraat, door een onbekend iemand in de witte auto gezet. Een getuige heeft vermoedelijk de auto zien rijden op de Nedermaaslaan. Het meisje is erg geschrokken en werd op de Nedermaaslaan (nabij het Kwadrant) uit de auto gezet. Ze kon gisteravond meteen worden herenigd met de familie.

De politie roept getuigen op om zich te melden als ze iets hebben gezien. Omdat het meisje nabij het Kwadrant de auto heeft verlaten zijn er misschien getuigen geweest in de naastgelegen sportschool. Of misschien heb je een (dash)camera in de auto of aan huis en is mogelijk essentiele informatie vastgelegd.

Heb je meer informatie, ook al is het minimaal, neem dan contact op met de politie Weert via 0900-8844. Je kan daarbij verwijzen naar zaaknummer 2018084591.

Vanavond wordt via Hart van Nederland op SBS6 (in vroege en late editie) nogmaals aandacht gevraagd voor de ontvoering.