Buitengebied krijgt glasvezel

Algemeen Economie Uitgelicht Weert Reageer 3 min. leestijd

(Foto’s) Het is gelukt! Bewoners in het buitengebied van Noordwest Limburg, dus ook de bewoners in het buitengebied van de regio Weert krijgen glasvezel.

Vandaag was de deadline voor het aanmelden voor glasvezel. Maandagmiddag werd het heugelijke nieuws bekend gemaakt in het gemeentehuis van Nederweert in het bijzijn van de wethouders van de betrokken gemeenten. Alleen bij minimale deelname van 50% zou er glasvezel worden aangelegd, dat percentage werd gehaald. Vrijdag stond het percentage nog op 42% en het afgelopen weekend is er een flinke eindsprint gemaakt met als eindresultaat: 55,5%.

Provincie ondersteunt initiatief

De provincie Limburg ondersteunde de ‘Glasvezel Buitenaf’ campagne. “Het levert een zeer belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid van het buitengebied. Snel internet is de laatste jaren één van de basisbehoeften geworden. De provincie is vanaf het begin betrokken geweest bij de samenwerking met Glasvezel buitenaf. Voordat de campagne begon is er al heel veel werk verzet in samenwerking met enthousiaste inwoners en betrokkenen.” aldus gedeputeerde Hans Teunissen.

Behoefte

Uit onderzoek bleek dat er in de buitengebieden van Leudal, Maasgouw, Nederweert, Peel en Maas en Weert veel behoefte was aan glasvezel. De Provincie Limburg en de betrokken gemeenten waren daarom met Glasvezel buitenaf in gesprek gegaan om de mogelijkheden voor de aanleg van glasvezel in de buitengebieden te verkennen. In 2016 spraken de Provincie Limburg, de gemeenten, Glasvezel buitenaf en de belangenorganisaties MKB-Limburg, Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB), Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV) en de Vereniging Kleine Kernen Limburg (VKKL), af het maximale te doen om de aanleg van glasvezel mogelijk te maken. Dat resulteerde eerst in de ondertekening van het convenant en nu dus in de daadwerkelijke aanleg.

Alsnog aanmelden en aanleg

Inwoners die nu alsnog kiezen voor glasvezel betalen minimaal 995 euro, afhankelijk van de werkelijke aansluitkosten. Najaar 2018 starten de voorbereidingen voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied. Verwachting is dat najaar 2019 iedereen die een abonnement heeft afgesloten, dan ook een glasvezelaansluiting heeft.

Meer informatie is beschikbaar op de website www.glasvezelbuitenaf.nl.

[nggallery id=’6584′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie