Condoleanceregister Jo Matti

Algemeen Human interest Weert Reageer 1 min. leestijd
Foto via: erfgoedhuisweert.nl

Afgelopen week is oud-burgemeester Jo Matti op 92-jarige leeftijd overleden. Hij was van 1979 tot 1991 burgemeester van Weert.

Tijdens zijn bestuursperiode heeft hij zich ingezet voor de realisatie van onder andere de afbouw van de Ringbaan, de bouw van de wijk Graswinkel, de Weerterbergen en zwembad De IJzeren Man. Daarnaast werd hij omschreven als iemand met een groot gevoel voor de historie en voor de kunst. Het Martinusmonument, het Jacob van Hornemuseum en het behoud van de Weerter molens zijn projecten die hem nauw aan het hart lagen.

Dhr. Matti was al gedecoreerd als Ridder in de orde van de Nederlandse Leeuw. Bij zijn afscheid als burgemeester werd hij benoemd tot ereburger van Weert. Ook na zijn werkzame leven bleef dhr. Matti actief voor de Weerter gemeenschap.

Condoleance

Vanaf maandagochtend ligt er een condoleanceregister in de hal van het stadhuis. Iedereen kan hier tijdens openingstijden een persoonlijke boodschap achterlaten. Het condoleanceregister is tot en met vrijdag 22 juni geopend.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie