Engels-toetsen deels terecht

Update – Woensdag maakte BN de Stem bekend dat er examens van het Engelstalige opleidingsinstituut Anglia zijn kwijtgeraakt. Dit zou ook betrekking hebben op een middelbare school in Weert.

De schriftelijke examens werden begin juni via PostNL opgestuurd naar Engeland. Daar zouden ze worden nagekeken. Echter zijn de poststukken met de examens van 4000 Nederlandse leerlingen nooit aangekomen.

De middelbare scholen Het College en Philips van Horne in Weert zijn ook aangesloten bij het instituut Anglia. Het opleidingsinstituut bevestigt aan 1Limburg dat er een school in Weert tot de gedupeerden behoort. Welke van de twee scholen in Weert het betreft wil het instituut niet zeggen.

Hoe dat de examens kwijt zijn geraakt is vooralsnog onduidelijk. Het instituut heeft een track & trace code waarbij te zien is dat de stukken bij PostNL in ontvangst zijn genomen. PostNL en het postbedrijf in Engeland doen er alles aan om de stukken boven water te krijgen.

Of de leerlingen de examens opnieuw moeten maken is nog onduidelijk. PostNL heeft nog enkele weken de tijd om de examens terug te vinden. Ze houden de optie open dat ze verkeerd zijn bezorgd. Er bestaat nog een mogelijkheid dat de examens gevonden worden. Direct na de zomervakantie komt opleidingsinstituut Anglia met meer informatie over de vervolgstappen.

Update

De meeste van de kwijtgeraakte toetsen zijn terecht. Ze lagen bij een internationaal sorteercentrum in Amsterdam. Het gaat om 8 van de 10 dozen. PostNL hoopt de andere twee dozen ook snel terug te vinden.