Woensdagavond werd in het stadhuis gesproken over de problematiek over de fietsenstallingen bij het NS-station in Weert.

Door DUS Weert was vastgesteld dat aan de zijde van de St. Maartenslaan nog altijd een tekort is aan fietsklemmen. Er wordt nog altijd overlast ondervonden van fietsen die “in het wild” geparkeerd staan en soms zelfs het blindenpand staan.

Wethouder Van den Heuvel gaf aan dat verdere uitbreiding aan die zijde niet meer mogelijk was. Dit bleek uit overleg met de NS. Maar de wethouder kwam wel met een andere tip. Onlangs is de fietsenstalling in het NS-station verbouwd. Sinds kort kunnen hier fietsen 24 uur gratis worden gestald. Tevens is er cameratoezicht. Bij veel mensen is dat nog niet bekend.

Gratis stallen

Voor diegenen die een OV-kaart in bezit hebben kunnen hun fiets stallen in de vernieuwde zelfservice fietsenstalling in het NS-station. Op afstand wordt alles in de gaten gehouden met camera’s. De eerste 24 uur zijn gratis, daarna betaal je 0,50 cent per dag. De wethouder hoopt dat meer mensen hier gebruik van gaan maken zodat de parkeerdruk in de stallingen buiten afneemt.

Het 24 uur gratis stallen geldt ook voor bromfietsen, ligfietsen, bakfietsen en andere kleine voertuigen.