Proef met ‘prikkelarme kermis’

Algemeen Dorpen Stramproy 2 reacties 1 min. leestijd

Tijdens de kermis in Stramproy wordt dit jaar gestart met een proef van een prikkelarme kermis, zo is aan de gemeenteraad medegedeeld.

De proef zal plaatsvinden op zaterdagmiddag tijdens de kermis in Stramproy en zal in eerste instantie één uur duren. Het geluid zal minder hard zijn, de snelheid van de attracties wordt waar mogelijk aangepast, lichtflitsen worden vermeden en er zal meer tijd zijn om in en uit te stappen.

Op deze ‘prikkelarme’ manier is de kermis beter toegankelijk voor hooggevoelige mensen of mensen met bijvoorbeeld autisme, ADHD, epilepsie of een verstandelijke beperking. Er zal, afhankelijk van de ervaringen en bezoekersaantallen, worden bekeken of in de toekomst in Weert ook een proef zal worden uitgevoerd en of de prikkelarme kermis in Stramproy zal worden voortgezet.

De kermis in Stramproy zal van 15 september t/m 18 september 2018 plaatsvinden op en rond het Kerkplein van het Weerter kerkdorp.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties