Looserplas officieel geopend

Plaats een reactie

Budel-Dorplein – (Foto’s) De afgelopen periode is met gezamenlijke inspanning hard gewerkt aan de hernieuwde opening van de Looserplas, voorheen de Hoort in Budel-Dorplein.

Vrijdag droeg Nyrstar Budel het beheer van de Looserplas officieel over aan Natuurmonumenten. Dit gebeurde in het bijzijn van loco-burgemeester Kuppens van Cranendonck.

Gelijk met de opening van de Looserplas gaven Natuurmonumenten, Nyrstar Budel en de gemeente Cranendonck een start aan het beheer- en inrichtingsplan en aan het handhavingsplan dat onlangs in samenspraak is opgesteld. Ook was er aandacht voor de verkeers- en parkeersituatie.

Rust moet terugkomen

Een verdrinkingsdood, meerdere branden, geluidsoverlast en zwerfafval zijn zeer spijtige voorbeelden die een doorn in het oog zijn van de betrokken partijen en gebruikers. Met een gezamenlijke aanpas willen ze weer rust brengen rond de Looserplas.

Hondenlosloopgebied

Sinds het begin van dit jaar zijn burgerinitiatieven actief met het gebied te ontdoen van zwerfvuil en het open maken van paden. Hondenliefhebbers hebben via een crowdfundingactie geld ingezameld om een afgeschermd losloopgebied te creëren. De Looserplas, inclusief het hondenlosloopgebied werd vrijdag officieel in gebruik genomen.

Bekijk een sfeerimpressie (door Foto Hammie).

[nggallery id=’6602′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie