(Foto’s) De politie heeft donderdagmiddag een man aangehouden bij Zwembad de IJzeren Man in Weert.

De aanleiding was een man die meisjes had lastig gevallen in het zwembad, zo meldt een woordvoerster van de politie. Het zwembadpersoneel verzocht de man om het zwembad te verlaten, maar de man weigerde en volgde de instructies niet op.

De politie werd gewaarschuwd en toen deze in aantocht was wilde de man het zwembad wel zo snel mogelijk verlaten. Omstanders, waaronder enkele ouders van de lastiggevallen meisjes, staken daar een stokje voor. Ze hielden de man tegen waarna deze werd overgedragen aan de politie zodat deze kon worden aangehouden. Bij aankomst van de politie reageerde de verdachte agressief.

Ook toen de verdachte in de politieauto werd gezet liepen de emoties hoop op. Een geëmotioneerde vader met gebalde vuisten werd door de politie tegengehouden zodat de situatie niet verder zou escaleren. De aangehouden man is overgebracht naar het politiebureau voor nader onderzoek. De politie heeft in het zwembad getuigenverklaringen opgenomen.