NK-finale weekend Tensor Turnen

(Foto’s) Op zaterdag 2 en zondag 3 juni vonden in Hoofddorp de finales plaats voor het NK Turnen Heren 2018. Maar liefst 10 Tensor turners wisten zich te plaatsen voor deze finalewedstrijden. Op zaterdag mochten de heren 7 meerkampfinales turnen en op zondag maar liefst 23 toestelfinales! Dat beloofde al op voorhand een hoop spanning en sensatie te worden in Hoofddorp.

Zaterdag 2 juni Meerkampfinales

Alle facetten van emotie aanwezig tijdens eerste wedstrijd. Op zaterdagochtend kwamen maar liefst drie mannen van de onderbouw in actie Sef Jungheim, Wouter van den Brandt en Roel Geerlings. Na een succesvol turnseizoen hoorden zij, in hun categorie, bij de beste 12 jongens van Nederland.

Als enige eerstejaars pupil 3e divisie wist Sef zich te plaatsen voor de bondsfinale. In de halve finale was het al een complete verrassing dat hij op het nippertje door was. Het was vandaag dus een en al genieten. Sef liet zien dat hij al heel goed kan turnen. Hij liet twee prachtige sprongen zien waarmee hij het vierde hoogste punt van de dag scoorde. Het deelnemersveld was zaterdag echter zo sterk dat het podium er niet in zat. Sef eindigde uiteindelijk op een verdienstelijke 12e plaats. Een heel mooi resultaat als eerstejaars.

Wouter had zich als 8e geplaatst voor zijn eerste meerkampfinale ooit. Gespannen begon hij aan de wedstrijd, maar na zijn eerste toestel ging dit al een stuk beter. Hij turnde een fantastische wedstrijd waarbij zijn rekstokoefening zelfs het tweede hoogste punt van de dag was. Met een nieuw persoonlijk record voor zijn totaalscore werd Wouter knap 9e van heel Nederland bij de instappers 2e divisie.

Roel Geerlings had een uitstekende aanloop naar de finale gehad. Met deze goede resultaten van de halve finale (een bronzen plak) droomde hij van een medaille tijdens het NK. Spijtig voor hem speelde een paar weken geleden een oude blessure weer op en was de aanloop naar deze wedstrijd verre van ideaal te noemen. Uiteindelijk heeft Roel een hele stabiele wedstrijd geturnd, helaas was dit niet genoeg voor een podiumplek. De eindscore leverde hem uiteindelijk op dat hij de 7e beste turner van heel Nederland is geworden bij de instappers 1e divisie.

Met een prachtige wedstrijd zijn doel bereikt

In de tweede wedstrijd van de dag was het de beurt aan Kay Driessen uitkomend in de categorie pupil 2e divisie. Aan het begin van het seizoen had Kay zijn pijlen gericht en het doel gesteld om de meerkampfinale te gaan halen.

Zijn wedstrijd begon op brug waar hij zichzelf gelijk overtrof door eindelijk de pak-pak en de salto samen in één oefening te turnen. Met deze positieve energie ging hij door en knalde er een super rek- en vloeroefening uit. Op voltige moesten helaas twee vallen geïncasseerd worden maar hij pakte meteen de draad weer op. Na ringen werd de wedstrijd werd sterk afgemaakt op sprong. Kay was supertevreden met zijn eindscore, deze was goed voor een 8e plaats overall.

Zilver voor Jasper

De laatste wedstrijd van de dag was voor de heren Jasper Versantvoort (2e divisie Senior) en Xander Koole (3e divisie Junior 2). Joël Thanos kon helaas niet deelnemen vanwege een vervelende blessure.

Xander begon zijn wedstrijd met een nette oefening op brug. Helaas liep het niet zo soepel als de 1/2 finale toen hij overall 4e werd. Dit werd spijtig genoeg het verhaal van de hele wedstrijd. Door zijn enorme wil en motivatie deed hij te hard zijn best. Hierdoor lukte het allemaal net niet. Begrijpelijk was dat Xander zelf teleurgesteld was over zijn 11e plek ondanks zijn uitstekende inzet op alle toestellen.

Voor Jasper begon de wedstrijd direct sterk met een enorm hoge op sprong. Hiermee nam hij afstand van de overige turners en door hele sterke oefeningen op de andere toestellen stond hij na het 5e toestel op een 1e plaats in de tussenstand. Er was nog een oefening te gaan de ringen. Hier liet Jasper kostbare punten liggen omdat de oefening niet helemaal lukte zoals hij had gehoopt. Nadat alle punten waren ingevoerd kwam hij maar 0,317 punten tekort om de NK titel te grijpen. Jasper neemt de zilveren medaille mee naar Weert en hier mag hij ongelooflijk trots op zijn.

Zondag 3 juni Toestelfinales

Deze tweede dag, de dag waarop de toestelfinales plaatsvonden zou achteraf een knotsgekke dag worden voor de heren van Tensor. De heren van Tensor nemen maar liefst 4 NK-titels mee naar huis, 1 zilveren plak en 8 bronzen medailles. Wat een ongelooflijk fantastisch resultaat. Hieronder de scores van de Tensor Turners.

1e divisie instap:
Roel Geerlings
Ringen 3e (brons), sprong 3e (brons), brug 2e (zilver), rek 5e.

Niels Boelens
Sprong 5e.

2e divisie instap:
Wouter van den Brandt
Voltige 3e (brons), brug 3e (brons), rek 1e (goud en Nederlands Kampioen!).

2e divisie pupil:
Kay Driessen
Sprong 1e (goud en Nederlands Kampioen!), brug 6e plaats, rek 1e (goud en Nederlands Kampioen!).