Nieuwe opzet IJzeren Man loop succes

Algemeen Uitgelicht Weert Reageer 2 min. leestijd
Foto: Ger van de Weerden

Zondag 3 juni is de “Hema IJzeren Man loop” weer gelopen. Deze keer was om 10.00 uur de 459e start van deze loop. Nu in een wat andere opzet.

Na de aankondiging in november dat de loop van december 2017 de laatste zou zijn, is deze vanaf januari toch verder gegaan. Bijna compleet met nieuwe vrijwilligers is men gaan bouwen aan een wat andere opzet. Na een inwerk periode van enkele maanden, zijn deze mensen de loop op diverse plaatsen aan het aanpassen.

Nieuwe startlocatie

Zondag werd de startlocatie gewijzigd. Er werd niet meer gestart in het bos, maar bij café/zaal Dennenoord. Een van de voordelen hiervan is dat de startijd wordt geregistreerd door de computer. Van de eerste tot de laatste starter. Ook wordt na afloop van jouw loop van 3.5, 7.0, 10.5, 14.0 en 17,5 km door de computer de eindtijd geregistreerd. Zo krijgen de lopers de exacte looptijd voor zowel de eerste loper die over de mat gaat, maar ook voor de laatste loper. Dit werd door veel lopers zondag enthousiast ontvangen. Ook kunnen daardoor de uitslagen snel op uitslagen.nl gezet worden.

Ger van de Weerden

Dat de “Hema IJzeren Man loop” voor veel lopers een vast item is bewees vandaag Ger van de Weerden. Hij deed al voor de 250 keer mee aan deze loop. Als hij elke keer present zou zijn geweest, betekent dat toch dat hij al meer dan 21 jaar actief is. Daarom kreeg hij vandaag een pluim van de organisatie en een applaus van de andere deelnemers.

Op zondag 1 juli is de volgende loop. Reserveer deze en test jouw conditie. Ben sportief en doe mee!

Bijlage foto: Ger van de Weerden.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie