Primal in actie voor Stichting Metakids

Plaats een reactie

Op zondag 8 juli zetten de leden van Primal Performance zich in voor het goede doel. De actie bestaat uit een CrossFit wedstrijd, genaamd Comrades in Arms, waarvoor de deelnemers geld kunnen inzamelen. De 3 teams die het meeste geld ophalen starten de wedstrijd met een voorsprong!

Comrades in Arms

Comrades in Arms is een CrossFit wedstrijd waarbij de deelnemers in tweetallen strijden voor de titel; Fittest Comrades on Earth. “Door middel van dit evenement willen wij graag een steentje bijdragen aan het behandelbaar maken van metabole ziekten”, aldus Willem Peters, oprichter van de sportschool.

Waarom Stichting Metakids

Stichting Metakids financiert onderzoek om metabole ziekten behandelbaar te maken. Deze onbekende ziekte behoort tot één van de grootste doodsoorzaken onder kinderen in Nederland.

Bij kinderen die met een metabole ziekte worden geboren, gaat er iets mis in hun chemische ‘fabriek’. Metabole ziekten zijn slopers, letterlijk. Ze maken het lichaam kapot. Veel voorkomende gevolgen zijn verstandelijke en/of lichamelijke achteruitgang, dementie, hartfalen, doofheid, blindheid, ademhalingsstoornissen en jong overlijden.

Metakids wilt dat zoveel mogelijk metabole ziekten al bij de hielprik ontdekt worden zodat er direct behandeld kan worden. Ook willen ze ervoor zorgen dat artsen door onderzoek meer behandelmethoden vinden voor metabole ziekten die tot nog toe onbehandelbaar zijn.

Het geld dat Metakids inzamelt wordt door een onafhankelijke medische adviesraad toegewezen aan onderzoeksprojecten.

Ook meehelpen?

Het doel was om minimaal €2000,00 op te halen. Meer is in dit geval natuurlijk altijd beter. En dat is overigens al gebeurd. Je kunt ze nog altijd helpen door een bedrag te doneren op de actiepagina, elk bedrag is welkom. Klik hier om direct naar de actiepagina te gaan.

Komen kijken, supporten en/of geld doneren op de dag zelf is natuurlijk ook mogelijk. Het adres is Molenveldstraat 153 in Weert.

www.primalperformance.nl

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie