Vera van Pol pakt meerkamptitel NK

Algemeen Dorpen Sport Tungelroy Reageer 1 min. leestijd
Foto via Gaan voor Goud

Gaan voor Goud sportster Vera van Pol heeft bij de Nederlandse kampioenschappen in Rotterdam de meerkamptitel veroverd. Bart Deurloo pakte de titel bij de mannen.

Bij de dames was het Vera van Pol uit Tungelroy die met 52,00 punten de meerkamptitel opeiste. Met die score bleef ze Céline van Gerner (51.733) en Tisha Volleman (50,366) voor. Voor Van Pol was het haar derde Nederlandse meerkamptitel. De turnster van Topsport Noord was ook in 2013 en 2015 al de beste, zo meldt de KNGU.

In Rotterdam turnde Van Pol op alle vier de toestellen stabiel, terwijl Van Gerner voor het eerst sinds de Olympische Spelen in Rio de Janeiro weer een volledige meerkamp draaide. De tweevoudig Olympiër deed dat vrijwel foutloos en plaatste zich op balk en vloer zelfs als tweede voor de toestelfinale.

Volleman, die in 2017 nog de Nederlandse meerkamptitel greep, ging op balk twee keer in de fout en zag de titel aan haar voorbij gaan. Op vloer plaatste Volleman zich wel als eerste voor de finale. Elze Geurts was tijdens de kwalificaties de beste op sprong, terwijl Olympisch kampioene Sanne Wevers zich op balk met 13,467 punten als eerste voor de finale plaatste.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie