Vera van Pol naar de Olympische Spelen in Parijs

Sport Reageer 2 min. leestijd
Archieffoto WdG - Vera van Pol in Tungelroy

Vera van Pol uit Tungelroy zal Nederland vertegenwoordigen tijdens de Olympische Spelen in Parijs, samen met Sanna Veerman, Naomi Visser, Lieke Wevers en Sanne Wevers. Bondscoach Jeroen Jacobs maakte vandaag de selectie bekend, welke is goedgekeurd door technisch directeur a.i. Heleen Crielaard en voorgedragen aan NOC*NSF.

Vertrouwen in het team

Bondscoach Jeroen Jacobs heeft grote verwachtingen van het team: “Conform de interne selectieprocedure hebben we een team van vijf goede turnsters samengesteld. Ik heb alle vertrouwen dat elke individuele turnster maximaal zal bijdragen aan het teamresultaat én daarmee een goede uitgangspositie heeft voor een individuele prestatie c.q. finale.” Floor Slooff en Tisha Volleman zijn aangewezen als reserveturnsters en zullen niet meereizen naar Parijs, zo is te lezen via Dutch Gymnastics – KNGU.

Vertrek naar Parijs

De Nederlandse dames-turndelegatie vertrekt op zondag 21 juli naar Parijs. Het olympisch turntoernooi begint op zaterdag 27 juli met de kwalificatiewedstrijd voor de mannen, gevolgd door de kwalificatiewedstrijd voor de vrouwen op zondag 28 juli.

Wedstrijdformat

Tijdens de kwalificatiewedstrijden zal het teamwedstrijdformat 5-4-3 worden gehanteerd. Dit betekent dat er vijf turnsters in het team zijn, waarvan er vier per toestel kunnen worden ingezet, en de drie beste scores tellen voor de teamscore. De kwalificatiewedstrijden bepalen ook welke teams doorgaan naar de teamfinale (beste acht teams), de individuele meerkampfinale (beste 24) en de toestelfinales (beste acht per toestel).

Met Vera van Pol als een van de kernleden van het team, kijkt Nederland uit naar een spannende en succesvolle Olympische Spelen in Parijs.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie