Turnster Vera van Pol naar Olympische Spelen in Parijs

Archieffoto WdG - Vera van Pol in Tungelroy

De uit Tungelroy afkomstige turnster Vera van Pol heeft zich geplaatst voor de Olympische Spelen in Parijs volgend jaar. Tijdens het WK in Antwerpen voldeed zij afgelopen maandag met haar team ruim aan de vereiste top 12-klassering in de landenwedstrijd, zo meldt de NOS. Het team van Nederlandse turnvrouwen behaalde een zesde plaats met 161,197 punten – de hoogste score ooit van een Nederlandse ploeg.

Met deze score verzekerden de Nederlandse turnvrouwen zich niet alleen van een ticket voor de Olympische Spelen van volgend jaar, maar ook van een plaats in de teamfinale op het WK. Deze finale zal aanstaande woensdag plaatsvinden. Daarin neemt het Nederlandse team het op tegen de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, China, Brazilië, Italië, Frankrijk en Japan.