Concert met ‘Van Horne’ première

Ieder jaar biedt Kerkelijke Harmonie St. Joseph 1880 haar begunstigers een concert aan als dank. In dit Van Hornejaar 2018 willen ze iedere Weertenaar van dit concert laten genieten.

Tijdens de koopzondag 24 juni zal de harmonie, onder leiding van Bart Deckers, een concert geven in de kloostertuin van het Birgittinessenklooster in de Maasstraat. Het concert staat enerzijds in het teken van het Van Hornejaar 2018, maar anderzijds sluit het ook aan bij het thema van de winkeliersvereniging in de Maasstraat: Italiaanse dag.

Première

Daarnaast kan men, in de serene rust van de tuin, ook gaan genieten van een heuse wereldpremière. De harmonie heeft componist Rob Goorhuis de opdracht gegeven om, naast de compositie “Van Horne” voor het harmonieorkest, een speciaal muziekwerk te componeren voor de beiaard in de Martinuskerk. Vanuit de toren van deze kerk zal Stadsbeiaardier Frank Steijns tijdens het concert de “Philips van Horne” over Weert laten klinken.

Compositie “Van Horne”

St. Joseph 1880 laat zich dit Van Hornejaar veelvuldig zien en horen binnen en buiten Weert. Om deze muzikale activiteiten te kunnen financieren heeft de harmonie een speciale actie: Je kan muziekmaten kopen uit de compositie “Van Horne”, die op 18 november 2018 in première gaat in de Martinuskerk. Je kan zelf de maat en het instrument kiezen. Van deze maat krijg je een origineel certificaat. Deze maten, à €10,00 per maat, kun je tijdens dit vriendenconcert kopen. Uiteraard bestaat ook de mogelijk om je aan te melden als vriend van Kerkelijke harmonie St. Joseph 1880.

Het concert begint om 14.00 uur en de toegang is gratis.