Zeeman roept kindervesten terug

Foto: Zeeman

Zeeman laat haar producten uitvoerig testen voordat ze verscheept worden, zo ook haar kindervesten (zoals op de afbeelding). Toch is recent uit eigen onderzoek gebleken dat de vesten niet voldoen aan de norm.

Zeeman heeft daarom besloten het artikel terug te roepen. Uit het onderzoek is gebleken dat er verfstoffen zijn gebruikt tijdens de productie van het vest welke verboden zijn. In Europa is het de norm dat deze stoffen niet boven een bepaalde hoeveelheid aanwezig mogen zijn in kleding en textiel. Deze verfstoffen zijn verboden omdat ze schadelijk zijn voor het milieu en de mensen die in de productie aan het artikel werken. Echter is er pas sprake van een mogelijk gezondheidsrisico bij zeer langdurige en directe blootstelling aan de stof.

Het vest is verkocht in de periode van april 2018 tot en met mei 2018. Indien je in het bezit bent van dit vest, adviseert Zeeman je om deze te retourneren naar een Zeeman filiaal bij je in de buurt (bijv. Weert, Stationsstraat). Dit mag ook zonder aankoopbewijs. Je ontvangt dan het aankoopbedrag terug.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Zeeman [email protected], tel +31 (0) 172 482 911.

Lees de waarschuwing (via NVWA)

https://iwdg.nl/2yd5H8h (PDF)