Afscheid van ‘Juf Arianne’ ZPC de Rog

(Foto’s) Na 35 jaar op woensdagavond zwemles te hebben gegeven, neemt Arianne Hamakers afscheid als zwemjuf bij ZPC de Rog.

“Juf Arianne“, begon al op jeugdige leeftijd met helpen tijdens de zwemlessen, toen nog in het oude Rog zwembad aan de Vogelsbleek. Ze volgde cursussen om diploma’s af te mogen nemen en inmiddels hebben honderden kinderen bij haar gewatertrappeld, gedoken, gehuild en gelachen. Als ze door de stad loopt dan hoort haar gezin haar regelmatig zeggen “die ken ik nog, die heb ik vroeger zwemles gegeven.” Ook ziet ze vaker mama’s aan de kant zitten die nu weer met hun kroost naar de zwemles komen.

Behalve zwemles geven heeft zij ook jarenlang de ledenadministratie gedaan, evenals de zwemlessen is dit vrijwilligerswerk. Daarom werd ze in 2014 uitgeroepen tot vrijwilligster van het jaar.
Afscheid nemen van ZPC de Rog doet ze echter niet, want sinds enkele jaren maakt ze deel uit van de Masters, een groeiende club enthousiaste zwemmers die met regelmaat mooie prijzen in de wacht slepen. Echter het plezier en het samenzijn is de grote drijfveer achter deze groep masters.

Afgelopen woensdag was dus de laatste keer dat zij in het zwembad stond. Tijdens de lessen kreeg ze al van vele kinderen mooie tekeningen en bedankjes, zich afvragend waar die dat toch allemaal van wisten dat dit haar laatste dag was. Thuis gekomen wachtte haar een grote verrassing: bij binnenkomst stonden tientallen zwemvrienden haar op te wachten en kreeg ze de nodige felicitaties en cadeaus. Het was een prachtig verrassingsfeest en als klap op de vuurpijl kreeg ze van het bestuur een speldje en is ze vanaf heden erelid van ZPC de Rog.

Bekijk een ingestuurde bijdrage.