Buurt in actie tegen hondenpoep

(Foto’s) Eén van de grootste ergernissen bij mensen is overlast van hondenpoep. Ondanks regels, beleidsvoering en een opruimplicht voor hondenpoep wordt er nog altijd overlast ervaren.

Buurtbewoners van de Louis Beerenbrouckstraat zijn de ‘wij hebben er schijt aan’-mentaliteit hartstikke beu. Op het gasveld in de straat staat een speeltuin. Voor hondenbezitters maakt het blijkbaar niet uit dat er kinderen (en hun ouders) overlast ondervinden wanneer de baasjes van de honden de hondenpoep niet opruimen.

Om de hondenbezitters bewust te maken van de overlast is men in actie gekomen. Zo heeft men vlaggetje geplaatst in de achtergelaten hondenpoep en is er een spandoek opgehangen met de tekst “Wij houden van uw hond, maar niet van zijn stront”.

Daarnaast zijn de buurtbewoners in gesprek met wethouder Van den Heuvel, gemeente Weert, Punt Welzijn, Wonen Limburg en de Provincie Limburg om verdere stappen te kunnen ondernemen. Men hoopt zo een bijdrage te kunnen leveren in het verdwijnen van de overlast. Niet alleen in de Louis Beerenbrouckstraat, maar ook elders in Weert.

[nggallery id=’6719′]