Budel / Hamont – (Foto’s) Cultuurraad Hamont-Achel (B) en Cultuurcraan uit Cranendonck presenteerden afgelopen weekend voor de eerste keer: Botert ‘t nog? Een cultureel festival vol goede muziek, dans, theater, kunst, en lekkernijen.

Onder zonnige omstandigheden werd het festival geopend door het Sint Joris Gilde uit Budel en vertegenwoordigers van beide gemeentebesturen. Aansluitend hierop was er een kunst en boerenmarkt met onder meer streekproducten en oude oude ambachten. Verschillende kunstenaars presenteerden hun werk en er waren workshops voor jong en oud.

Ook was er podium waar koren, harmonieën, toneelverenigingen, bands en andere (muziek)gezelschappen uit beide gemeenten optredens gaven. De dag werd afgesloten met een optreden van de band Bots!, bekend van de hit: Wat zullen we drinken? En ook daaraan was gedacht: Stoombierbrouwerij De Pimpelier brouwde voor “Botert ‘t nog?” 2 speciale bieren die deze dag te proeven waren.

Meer informatie: https://smokkelgemeentecranendonck.nl/

Bekijk een sfeerimpressie (door Foto Hammie).