(Foto’s) Het warme weer heeft ook gevolgen voor de ondergrondse infrastructuur in Weert.

De afgelopen dagen ontstonden in de wijk Moesel diverse gaten in het wegdek, ook wel sinkholes genoemd. Sinds vanochtend worden de gaten in de Alexanderstraat en Van Mecklenburglaan steeds groter. De verontruste buurtbewoners hebben de gemeente inmiddels in kennis gesteld.

Ook in de wijk Leuken zijn er vandaag gaten ontstaan op straat. Hier is de oorzaak een gesprongen waterleiding. De leiding op de Voorstestraat is op drie verschillende locaties gesprongen. Buurtbewoners gaven aan dat ze de afgelopen dagen al merkten dat er lucht in de waterleidingen zat.

WML is op de hoogte gesteld van het lek. De monteurs zijn onderweg en ondertussen worden de emmers en flessen gevuld met water zodat de bewoners straks niet zonder water zitten.