Limburg Festival op het St. Raphaelpad

Woensdag 8 augustus gaat het Limburg Festival weer van start. Je kunt dan vijf dagen lang op een laagdrempelige manier hoogstaand theater ontdekken. Theater vol muziek, dans en verhalen. Maar niet alleen het theater is verrassend, ook de locaties zijn vaak bijzondere plekken verspreidt door heel Midden-Limburg. Zo ook in de gemeenten Nederweert en Weert.

Zo trappen ze woensdag 8 augustus het festival in Weert af met de voorstelling ‘Roadtrip la Boheme’ van Club Classique in Theater de Huiskamer in Weert. Tijdens deze voorstelling speelt het strijkkwartet van Club Classique de mooiste aria’s van componist Giacomo Puccini gecombineerd met meeslepende filmbeelden.

Donderdag 9 augustus kun je in de raadszaal van het gemeentehuis in Weert genieten van de voorstelling ‘Niemand wacht op je’ van Matzer producties. In deze voorstelling kruipt José Kuijpers in de huid van drie vrouwen. Vrouwen die niet langer wachten, maar doen. Op zoek naar nieuwe (politieke) inspiratie. En die ligt soms dichterbij dan je denkt.

Donderdag 9 augustus en vrijdag 10 augustus lossen George en Eran de wereldvrede op in Theaterboerderij Boeket in Nederweert. Een voorstelling van twee vrienden die in hun geboortelanden geen vrienden zouden kunnen zijn: de Israëlische Nederlander Eran Ben Michaël en de Syrische Hollander George Elias Tobal. In deze muzikale conflictkomedie klaren deze twee vrienden eindelijk de klus waar ze drie jaar geleden aan begonnen: wereldvrede creëren!

Vrijdag 10 augustus en zaterdag 11 augustus is voor de tweede keer Ommetje Opera in Weert. Tijdens deze prachtige wandeling door de wijk Biest worden op onverwachte plekken de poorten wijd open gezet. Daar treden verschillende artiesten op die de mooiste stukken uit verschillende opera’s ten gehore zullen brengen.

Vrijdag 10 augustus en zaterdag 11 augustus nemen DeJong&deWitte je bij het Rafaëlpad in Weert mee in een theatrale en filmische route, waarin de bezoeker gewapend met een iPod het (voorbije) leven- van een onbekende man binnenstapt. De voorstelling is per dag vier keer te zien.

Zondag 12 augustus vertelt zangeres Ekaterina Levental je in Theaterboerderij Boeket in Nederweert over haar verblijf als 16 jarig meisje in verschillende opvangkampen, na haar vlucht uit de Sovjet Unie. Ekaterina vertelt, speelt, zingt en begeleidt zichzelf op de harp. De Grens vertelt je een waargebeurd en hoopvol verhaal, opgetekend aan de rand van Nederland, met humor en prachtige muziek.

Ook is er dit jaar weer gratis straattheater voor het hele gezin! Vrijdag 10 augustus om 19.30 uur is er een heuse paardenshow bij Buitencentrum De Pelen in Ospel. Drie beroemde Franse ruiters – waarvan ons de naam nu even niet te binnen schiet – zullen een dressuur demonstratie uitvoeren waar Anke van Grunsven haar vingers bij af zou likken. En zelfs ondanks enkele minpuntjes in hun pirouettes houden ze vast aan hun onverstoorbare Franse houding.

Vrijdag 10 augustus om 20.00 uur is bij Theater de Huiskamer in Weert de voorstelling Esperia te zien. Via circus, oude gewoonten en tradities, creëren de performers van Compañia de circo eia een sfeer die je hart laat openen en je écht contact laat maken met de mensen om je heen.

Kijk voor meer informatie van het speelschema via: https://www.limburgfestival.nl/programma/