(Foto’s) De hulpdiensten zijn vrijdag omstreeks 11.05 uur gealarmeerd voor een verkeersongeval op de Ringbaan-Noord (N275) in Weert.

Ter hoogte van het verkeersknoopunt bij Kampershoek was een vrachtwagen in botsing gekomen met een bestelbus met caravan. In de bestelbus zaten een man en een vrouw. De man is overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw is ter plaatse behandeld, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De vrachtwagenchaffeur kwam met de schrik vrij.

De oorzaak van het ongeval wordt momenteel nog onderzocht. Volgens getuigen kwam de bestelbus met caravan van de snelweg af en reed deze zo de Ringbaan-Noord op. Vermoedelijk waren er problemen met de remmen van de bestelbus. De vrachtwagenchauffeur probeerde nog in alle macht te remmen, maar kon een botsing niet voorkomen.

De weg is afgesloten voor het verkeer. Omdat de Eindhovenseweg is afgesloten vanwege Bospop moeten verkeersdeelnemers rekening houden met een extra vertraging op de Ringbaan-Noord. De politie gaat nog een technisch onderzoek uitvoeren. Daarvoor komt een team van de VOA (Verkeers Ongevallen Analyse) ter plaatse.

5 REACTIES

 1. Is ook een kwestie van lichten afstellen. Zoals bij de meeste lichten op de randweg is de oranje tijd erg kort en is er geen of zeer korte pauze tussen op rood springen van een licht en het op groen springen van de kruisende weg. Zeker als de lichten dan wat verder van de kruising staan (zie bv de Luciastraat) gebeurt het steeds dat verkeer vanaf de Luciastraat richting turborotonde afslaand nog op de kruising is als de lichten op de ringbaan weer op groen staan. En daarbij lijkt het alsof er geen rekening is gehouden met het feit dat een (volle) vrachtwagen nu eenmaal niet kan optrekken en afremmen als een personenwagen.

 2. Vroeg mij al af waarom ik op de vluchtstrook A2 moest wachten vanuit Eindhoven.
  Vond dat ze best wat beter mochten doorstromen totdat ik beneden bij de afslag zag wat er gebeurd was 🙁
  Dat was een beste klap !

 3. Vooral dat afstellen van de lichten.
  Dit is op deze plek niet de eerste keer.
  Wanneer komende vanuit de Mc Donalds en ze rijden hier door donker oranje, wat met een trage vrachtwagen nog al snel is.
  Precies als het daar op rood springt krijgt direct, echt direct de afrit A2 groen.
  Hebben die nog wat snelheid en letten niet helemaal op is het raak.
  Hoog tijd daar eens wat secondes tussen te laten.

Comments are closed.