(Foto’s) De hulpdiensten zijn vrijdag omstreeks 11.05 uur gealarmeerd voor een verkeersongeval op de Ringbaan-Noord (N275) in Weert.

Ter hoogte van het verkeersknoopunt bij Kampershoek was een vrachtwagen in botsing gekomen met een bestelbus met caravan. In de bestelbus zaten een man en een vrouw. De man is overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw is ter plaatse behandeld, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De vrachtwagenchaffeur kwam met de schrik vrij.

De oorzaak van het ongeval wordt momenteel nog onderzocht. Volgens getuigen kwam de bestelbus met caravan van de snelweg af en reed deze zo de Ringbaan-Noord op. Vermoedelijk waren er problemen met de remmen van de bestelbus. De vrachtwagenchauffeur probeerde nog in alle macht te remmen, maar kon een botsing niet voorkomen.

De weg is afgesloten voor het verkeer. Omdat de Eindhovenseweg is afgesloten vanwege Bospop moeten verkeersdeelnemers rekening houden met een extra vertraging op de Ringbaan-Noord. De politie gaat nog een technisch onderzoek uitvoeren. Daarvoor komt een team van de VOA (Verkeers Ongevallen Analyse) ter plaatse.